Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić odličan po navici, a ni podrška ovog puta nije izostala

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 05:18

Sigurno slavlje Denvera protiv Filadelfije

Ako se po jutru dan poznaje, može Denver dobrim stvarima da se nada posle dobro odrađenih trejdova. Nagetsi su puni elana posle dolaska novih igrača, a to je na svojoj koži mogla da oseti i Filadelfija koja nije imala šanse u Koloradu - 104:95.

Nikola Jokić je već po navici bio jako dobar, u poslednjem minutu stigao je do dabl-dabl učinka. Postigao je 21 poen, imao je 10 skokova i pet asistencija. Dakle, nedostajalo mu je pet završnih dodavanja da upiše novi tripl-dabl. Jokić je na parketu proveo 34 i po minuta i šutirao je iz igre 8/14 što je 57,1%. Za tri poena je probao samo jednom i nije bio precizan, dok je penale gađao 5/6.

Izabrane vesti

Treba reći i da je na tribinama Denverove dvorane bilo navijača, a čuli su se i povici "MVP, MVP" upućeni srpskom centru.

"Nekim igračima su potrebni navijači, potrebna im je ta energija. Uvek je lepo imati navijače uz sebe", rekao je Jokić posle meča.

Utisak je da nije preterano pritiskao papučicu od gasa, kao da je želeo da se njegovi saigrači što više razigraju jer mu je jasno da neće moći sam da vuče celu sezonu. I ovoga puta su se saigrači u dobroj meri i priključili.

Najefikasniji na ovoj utakmici bio je Džamal Mari sa 30 datih poena, a imao je i šest skokova i četiri asistencije. Majkl Porer Junior sve više potvrđuje status trećeg igrača ekipe, a Filadelfiji je ubacio 27 poena i imao 12 skokova. Novajlija Aron Gordon je dao šest poena i imao četiri skoka.

Od samog starta meča Denver je igrao kao u transu, šta god da su domaći bacili ka košu to je ušlo, dok sa druge strane Fila nije mogla da se sastavi i zato je prvo poluvreme apsolutno pripalo Jokićevom timu.

Ipak, u nastavku je Denver malo pao u igri, počeo je da pravi greške, trener Nagetsa Majkl Meloun nije bio zadovoljan ni igrom svog tima ni suđenjem, pa je u poslednjoj deonici bacio i masku od nervoze kada je Filadelfija spustila razliku na 15 poena.

Džamal Mari je dobro odreagovao u tim momentima, nije dopustio protivniku da se približi, dodao je i Jokić koji poen i sve je to umirilo Filadelfiju.

Uspeli su gosti malo da spuste razliku na kraju, ali nisu ni u jednom momentu imali realnu šansu da zaprete Denveru na ovoj utakmici. Kod Filadelfije se istakao Tajris Megzi sa 13poena, a jedan manje ubacio je Tobajas Heris.

NBA - rezultati

Vašington - Šarlot 104:114

/Hačimura 30 - Rozije 27/

Denver - Filadelfija 104:95

/Mari 30 - Megzi 13/

Los Anđeles Klipersi – Orlando 96:103

/Lenard 28 - Okeke 18/

Finiks – Atlanta 117:110

/Buker 21 - Bogdanović 22/



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenverFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara