Tomas Brajant (©Reuters)
Tomas Brajant (©Reuters)

Još jedna teška povreda u NBA, centar Vašingtona završio sezonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 20:53

Tomas Brajant pokidao ligamente levog kolena

Povrede se nižu kao na traci kao posledica kratke pauze između dve sezone. Dok čekamo rezultate magnetne rezonance povodom povrede desnog kolena Bogdana Bogdanovića, iz glavnog grada SAD su stigle informacije o teškoj povredi Tomasa Brajanta. Centar Vašington Vizardsa je završio sezonu zbog parcijalne rupture prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je jako dobro otvorio sezonu, u proseku je beležio 14,3 poena i 6,1 skokova po meču i bio jedna od najsvetlijih tačaka u ekipi Skota Bruksa. Brajant je nezgodno doskočio na levu nogu još u prvoj četvrtini utakmice sa Majamijem i u bolovima napustio teren, pa se odmah moglo pretpostaviti da je reč o težoj povredi. Strahovi su se obistinili, Vizardsi su ostali bez startnog centra, pa su im šanse za plasman u plej-of ozbiljno ugrožene.

Izabrane vesti

Brajant je sa Indijana koledža stigao u najjaču ligu sveta na leto 2017. godine, Juta ga je izabrala kao 42. pika, ali je odmah prosleđen u Los Anđeles Lejkerse. Nisu uspeli u Stejpls centru da prepoznaju njegov potencijal, preselio se ubrzo u Vašington, gde je već u prvoj sezoni zablistao i na 72 nastupa u proseku beležio 10,5 poena i 6,3 skokova po meču. Brojke su nastavile da rastu iz sezone u sezonu, ali ga je nažalost sada zaustavila teška povreda.


Tomas Brajant je još jedan od igrača u nizu koji su zbog povreda na startu već završili tekuću sezonu. Bruklin je zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena (parcijalna ruptura) ostao bez Spensera Dinvidija, dok je malerozni Markel Fulc posle jako dobrog starta sezone pokidao ligamente levog kolena. Sezonu je završio i krilni centar Golden Stejta Markis Kris, dok se i pre početka nove sezone povredio Klej Tompson, koji je takođe otpisan do naredne takmičarske godine.



tagovi

Vašington VizardsBrajant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara