Vladimir Jovanović (©Star Sport)
Vladimir Jovanović (©Star Sport)

Jovanović: Sjajno drugo poluvreme Baskonije, tako nešto nisam video dosad

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 22:59

“Spremali smo se za to da što više zaustavimo Baskonijin šut za tri poena. Ako pogledate statistiku videćete da su imali 14 asistencija i 19 trojki. To znači da su mnoge od njih došle posle situacija jedan na jedan“, poručio je trener Crvene zvezde

Crvena zvezda je ostvarila napredak u igri u odnosu na utakmice protiv Efesa i Panatinaikosa, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do brejka u Vitoriji protiv Baskonijinog napadačkog arsenala vođenog Markusom Hauardom.

Domaćin je utakmicu završio sa 19 trojki, od čega je Hauard ubacio sedam. Dijametralno suprotna poluvremena Crvene zvezde rešila su pobednika, uz činjenicu da je sastav iz Baskije ubacio 12 trojki u drugom delu...

Izabrane vesti

“Baskonija je imala sjajno drugo poluvreme u kojem je postigla 12 trojki. Nisam tako nešto video ranije. Pravili smo neke greške, pogotovo u poslednje dve četvrtine što je direktno uticalo na naš poraz“, rekao je Vladimir Jovanović.

Crvena zvezda je želela da smanji šuterski potencijal Baskonije, ali to jednostavno nije bilo moguće...

“Znali smo, spremali smo se za to da što više zaustavimo Baskonijin šut za tri poena. Ako pogledate statistiku videćete da su imali 14 asistencija i 19 trojki. To znači da su mnoge od njih došle posle situacija jedan na jedan“.

Crvenoj zvezdi još nedostaju povređeni Nemanja Nedović i Luka Vildoza koji će biti na raspolaganju za susret sa Realom u Madridu za manje od 48 sati.

“Verujem da ćemo sa njima biti još bolji“.

Trener Baskonije Đoan Penjaroja istakao je dobar šut i kontrolu skokova kao najvažnije elemente pobede...

“Srećan sam zbog treće uzastopne pobede u Evroligi. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, počeli smo sa problemima u odbrambenom skoku, oni su nam ubacili 47 poena... Kontrolisali su skok u prvom delu. U nastavku smo bili mnogo bolji u odbrani, oni su pali u šutu, ali smo im dozvolili daleko manje skokova, pogotovo u našem reketu. Pogodili smo 19 trojki što je neverovatna stvar, ali za mene je najvažnije da smo reagovali dobro u drugom poluvremenu i pobedili“, poručio je Penjaroja.

Zvezda će na noge Realu izaći u petak od 20.45.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaBaskonijaVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara