Screenshot - Youtube.com
Screenshot - Youtube.com

Jović potpisao za Majami, pa trojkom otvorio NBA poglavlje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 01:09

Talentovani srpski košarkaš debitovao u dresu Hita

Izabrao je Majami Nikolu Jovića kao 27. pika na nedavno održanom NBA draftu. Vide predsednik Pet Rajli i trener kluba Erik Spolstra blistavu budućnost pred talentovanim krilom iz Srbije, a bivši igrač Mege je danas zvanično stavio paraf na ugovor sa timom sa Floride. Ubrzo je navukao dres po prvi put i zaigrao za Hit u okviru Letnje lige u San Francisku.

Brzo će zaboraviti debi, pošto je u porazu od Los Anđeles Lejkersa (66:100) ubacio svega tri poena. Ipak, vredi napomenuti da se upisao trojkom. Šut sa distance biće mu jedan od najvažnijih aduta dok se bude borio za mesto u Spolstrinoj četi.

Izabrane vesti

Pod pretpostavkom da će dobiti 120 odsto prema ruki skali, što je standard u najjačoj ligi sveta, Jović će u sezoni pred nama zaraditi 2.239.920 dolara i skupa oko 11.500.000 dolara za četviri godine. Interesantno je da je ugovor potpisao digitalnim putem

Na prvom koraku je sa saigračima iz Majamija pretrpeo ubedljiv poraz. Mladi tim Lejkersa, za koje su nastupili sin Šekila O'Nila, Šarif i Skoti Piper Džunior je dominirao od prvog minuta.

Jezeraši su dobili prvi kvartal sa 29:17, a onda Jovića i drugove ostavili na svega 10 poena u drugoj deonici i sa viškom od 24 poena otišli na veliki odmor.

Nastavili su O'Nil, Pipen i društvo sa dominacijom i po povratku sa pauze, pa su više nego ubedljivo slavili.

Nikola je pogodio jedan od šest šuteva iz igre, ali je upisao tri skoka i to dva ofanzivna. Iako se nesumnjivo nadao boljem nastupu, jasno je da je samo ovo početak novog poglavlja u njegovoj karijeri. Majami je ugovorom stavio do znanja da mu veruje, a ima sasvim dovoljno vremena da se i do početka takmičarske godine privikne na novu sredinu i uslove. Nema sumnje da će ovo iskustvo iskoristiti na najbolji mogući način i da će njegova karijera na Floridi ići samo uzlaznom putanjom. Već sutra će imati priliku da popravi uitisak protiv Sakramenta.

Pobednički sastav je sa 17 poena predvodio Mek Meklang, a sin legendarnog košarkaša Čikago Bulsa Skotija Pipena se vrlo dobro pokazao sa 12 poena, šest skokova i tri asistencije. Šarif O'Nil je za nešto manje od 16 minuta ubeležio po šest poena i skokova.

U Majamiju se izdvojio košarkaš Pariza Kajl Olman sa 13 poena. Za njegove usluge interesovanje je pokazao i Asvel, ali će ostati u glavnom gradu Francuske, ukoliko se ne izbori za ugovor na Floridi.


tagovi

Nikola JovićMajami HitLetnja liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara