Nikola Kalinić (© FIBA)
Nikola Kalinić (© FIBA)

Kalinić: Nije loše što je zagustilo, cilj je da budemo najbolji u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 20:04

"Nisu bile preteške utakmice, sada ćemo iskoristiti dan odmora da se prošetamo i popijemo kafu", rekao je Kalinić posle pobede nad Česima u drugom kolu Evrobasketa

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Šta je najbitnije posle dva dana na Evrobasketu u Pragu? Činjenica da je Srbija upisala dve sigurne pobede. Drugog dana je nadigrana Češka koja je bila nošena publikom, ali na kraju ni to nije pomoglo. Srbija je u jednom navratu imala i preko 20 poena prednosti, da bi domaćin donekle pripretio u četvrtoj deonici kada su spustili na jednocifren zaostatak. Ipak utisak je da pobeda nije dolazila u pitanje.

Izabrane vesti

"Nije možda ni loše da je zagustilo. Da ipak shvatimo da je svaka utakmica bitna. Dve pobede posle dve utakmice. Gradimo igru i principe, želimo da budemo najbolji u Berlinu", rekao je Nikola Kalinić posle utakmice, a potom se osvrnu na dobre i manje dobre stvari u igri našeg tima:

"Pristup je dobar, napadački izgledamo sjajno. Škripimo malo u tranzicinoj odbrani, ali samo moramo da stavimo naglasak na to jer smo svi dobre atlete i biće dobro."

Posle dve utakmice u dva dana, košarkaši Srbije imaju vremena da se odmore u nedelju.

"Nisu bile preteške utakmice, nismo bili opterećeni minutima. Svakako prija dan odmora, da se malo prošetamo po gradu, popijemo kafu."

Inostrane novinare je zanimalo mišljenje Kalinića o Vanji Marinkoviću koji je pogodio ključnu trojku koja je prekinula nalet Čeha.

"Bitan igrač za nas, igra sjajno, on je mlad momak, uvek donosi energiju. Samo neka nastavi ovako."

Ponovo se desilo da svi u timu Srbije postignu koš.

"Svakome znači. Svako voli da da koš, zato se i igra košarka".

U ponedeljak igramo protiv Finske koji su u drugom kolu pobedili Poljsku.

"Sigurno su predvođeni Markanenom, vidim da su pobedili Poljake što je možda malo ko očekivao. Očigledno svi su došli sa jakim timovima i svako može svakoga da pobedi", završio je Kalinić.

Utiske posle meča izneo je i kapiten Srbije Vladimir Lučić.

"Vrlo važne dve pobede, kada smo došli ovde, znali smo da su prve dve utakmice ključne u grupnoj fazi. Činjenica je da su Česi bili oslabljeni, ali smo mi odlično otvorili utakmicu. Kasnije smo možda promašili previše šuteva, ali zasluženo smo pobedili", rekao je Lučić.




tagovi

Nikola KalinićVladimir Lučićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara