Kampaco: Povratak ništa ne znači ako ne pobeđujemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 11:20

Argentinac sumirao utiske posle poraza Crvene zvezde u Minhenu

Dugo se čekao debi Fakunda Kampaca u Evroligi u dresu Crvene zvezde. Argentinac je do sada igrao samo ABA ligu i to sa velikim uspehom, ali prva utakmica u elitnom takmičenju protiv Bajern Minhena je za zaborav pre svega zbog poraza kluba sa Malog Kalemegdana. Zvezda gubi korak sa konkurentima u borbi za najboljih osam posle dva neugodna kiksa protiv Nemaca. Prvo je Alba slavila u Beogradu, a sada i Bajern u Minhenu.

Zvezda je ostala na brojci od 11 pobeda što je dovoljno za 13. mesto. Glavni konkurenti u ovom momentu imaju dve pobede više.

Izabrane vesti

"Težak poraz, moramo da napredujemo kao tim kada imamo prednost, imali smo +9 i nismo mogli da nađemo dobar napad, prestali smo da igramo odbranu. Moramo da ostanemo pozitivni, da vidimo šta smo dobro uradili, radili smo i neke stvari loše, ali moramo da mislimo na sledeće finale protiv Efesa", rekao je Kampaco za Telegraf.rs posle utakmice u Minhenu.

Osvrnuo se na činjenicu da je dugo čekao na debi u elitnom takmičenju zbog kazne koju je Crvena zvezda imala. Naime, klub sa Malog Kalemegdana nije mogao da registruje igrače za elitno takmičenje sve do 28. februara.

"Srećan sam da sam se vratio u Evroligu, ali to je sve ništa jer nismo pobedili. Ovo je timski sport, kada pobeđujemo svi smo srećni, moramo da popravimo to".

Iako crveno-bele čeka skoro pa nemoguća misija na putu ka Top8, Argentinac ne gubi nadu.

"Imamo prvo meč ABA lige, potom Efes. Moramo da budemo pozitivni, da promenimo mentalitet, da verujemo da možemo da pobedimo ove utakmice. Imamo sjajan tim, moramo da budemo zajedno, da napravimo zajedništvo i timski duh. Igraćemo te utakmice kao da su finale, to je jedini način kako možemo da igramo te utakmice. Ne treba da razmišljamo o tome Top 8, moramo da idemo dan za danom, utakmica za utakmicom. Mi smo sjajan tim, želimo to, ali da biste došli do toga, morate da napredujete svaki dan, da budete bolji posle svakog treninga, da budete bolji posle svake utakmice. Ovaj meč je bio dobar izazov za nas. Nismo uspeli, ali moramo da razmislimo o sledećem, završava Kampaco.


tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara