Klubovi ABA lige konačno jedinstveni, Zvezda povlači tužbu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 15:37

Ligu će do daljeg voditi predsedništvo u sastavu FMP, Mornar i Zadar

Na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg ABA lige i direktora Cibone Domagoja Čavlovića, uz prisustvo svih klubova regionalnog takmičenja, održana je vanredna Skupština na kojoj su se, kako navodi Crvena zvezda, klubovi vratili principima na kojima je regionalna liga i nastala 2015. godine.

Izabrane vesti

"Na vanrednoj sednici Skupštine jednoglasno je izglasano devet tačaka dnevnog reda, uključujući i vođenje Lige od strane predsedništva u sastavu FMP, Mornar i Zadar. Ovo telo će predsedavati ligom do dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru, što je utvrđeno i dogovoreno od strane svih klubova. Takođe, usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku 'radno'), status direktora i sportskog direktora Lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone", piše u saopštenju crveno-belih.

Skupština je potvrdila status Primorske koja je istupila iz Lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid protokole i pravilnik o radu sudijskog dela. Zvezda je konačno zadovoljna, pa će i odustati od tužbi protiv ABA lige.

"S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na sednici ispunjeno sve što je Crvena zvezda zahtevala u tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, klub će povući svoje tužbe. Smatra da je ovakvim delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige", stoji u saopštenju Zvezde.


tagovi

ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara