Igor Kokoškov (Foto: MN Press)
Igor Kokoškov (Foto: MN Press)

Kokoškov: Micić, Teodosić i Kalinić počinju da rade sa ekipom, prijaće nam aplauzi

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 15:06

"Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio", jasan je selektor Srbije

Košarkašku reprezentaciju Srbije u sredu očekuje poslednja provera pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U dvorani Aleksandar Nikolić će ugostiti selekciju Meksika (21.00). Posle osvojenog Akropolis kupa, gde su Orlovi bili ubedljivi protiv Meksikanaca, ekipi su se priključili ostali reprezentativci, a selektor Igor Kokoškov ističe da je jasan cilj plasman u Tokio. Raduje ga i što će u generalnoj probi biti publike na tribinama.

Odlično je Srbija izgledala na turniru u Atini. Iz meča u meč je podizala formu, najpre dobila Portoriko, potom razbila Sombrerose i u poslednjem kolu trijumfom nad domaćinom Grčkom osvojila takmičenje. Sada će u novi duel sa selekcijom Meksika ući jača za igrače koji su bili na poštedi zbog dugih i napornih sezona.

Izabrane vesti

Selektor Kokoškov je istakao da su Teodosić, Micić i Kalinić radili u Beogradu dok je ostatak selekcije bio na Akropolis kupu, kao i da imamo malo vremena, ali da se reprezentacija iz dana u dan sve bolje adaptira.

"Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakn toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a danas će imati prvi trening sa ekipom. Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji".

Srbija će 25. juna ući u balon, dok će kvalifikacije za Olimpijske igre početi 29. juna. Turnir u Beogradu traje do četvrtog jula, a Orlovi su u grupi sa Filipinima i Dominikanskom republikom. Prve dve ekipe idu u narednu fazu, a ukrštaju se sa dve najbolje selekcije iz Grupe B, u kojoj su reprezentacije Portorika, Italije i Senegala. Prvi meč na programu je u 20.15, a protivnik je selekcija Dominikanske republike.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeIgor KokoškovKSSVasilije MicićMiloš TeodosićNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara