Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Konačno - Kampaco!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 12:22

Argentinski plejmejker zvanično registrovan na spisak igrača Crvene zvezde i u Evroligi

Čekali su navijači kluba sa Malog Kalemegdana ovaj trenutak od 19. decembra, kada je ozvaničen dolazak jednog od najvećih pojačanja u istoriji Crvene zvezde. Fakundo Kampaco je i zvanično registrovan na spisak igrača crveno-belih u Evroligi.

Argentinski plejmejker nije imao pravo nastupa na evrosceni u crveno-belom jer je u trenutku njegovog dolaska srpski i regionalni šampion bio pod privremenom zabranom registracije novih igrača i trenera, koja je potom 4. januara produžena do 28. februara.

Izabrane vesti

Kada je u noći između 28. februara i prvog marta sat otkucao 12.00, Zvezda je ponovo dobila pravo da na spisak igrača za borbu na najvećoj kontinentalnoj pozornici uvrsti nova imena, te ga je i iskoristila, pa će Kampaco u nastavku sezone moći da brani njene boje i u Evroligi. Prvi dan trećeg meseca u 2023. godini je i poslednji za registrovanje igrača u tekućoj sezoni.

Prvu priliku da u crveno-belom zaigra u elitnom takmičenju iskusni Argentinac imaće već u četvrtak (19.00), kada u okviru 26. kola ekipa Duška Ivanovića bude izašla na megdan minhenskom Bajernu u Audi Domu.

Kampaco je nepunih nedelju dana nakon što je Crvenoj zvezdi produžena zabrana obelodanio da će ostati u klubu. Brusio je formu u ABA ligi, a imao veliki doprinos i u osvajanju Kupa Radivoja Koraća. Ubeležio je 11 nastupa i isto toliko pobeda od dolaska na Mali Kalemegdan, a na osam utakmica u regionalnom prvenstvu prosečno je beležio 13,4 poena i 6,9 asistencija, te je sa indeksom 20,3 po meču među najkorisnijim igračima lige.

Dvostruki osvajač Evrolige će tako 2. marta imati priliku da upiše prvi nastup u najglamuroznijem takmičenju Starog kontinenta još od 20. novembra 2020, kada je kao član madridskog Reala delio megdan sa Fenerbahčeom. Usledio je odlazak u NBA, gde je dve godine branio boje Denver Nagetsa i kratko Dalas Maveriksa, pre nego što je potpisao za Zvezdu.

Pred crveno-belima je ključni period u sezoni. Mart će biti od presudnog značaja kada su trka za plej-of Evrolige I borba za prvo mesto na tabeli ABA lige u pitanju. U elitnom takmičenju kaskaju dve pobede za ciljem na devet kola do kraja (11-14), dok u regionalnom prvenstvu sa samo jednim porazom iz 18 mečeva, drže sve u svojim rukama.

Nema dileme da će sa Fakundom Kampacom u pravom ritmu, s ozbirom da više neće morati da preskače utakmice, Crvena zvezda biti značajno bliža ostvarivanju zacrtanih ambicija.



tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara