Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Kraj puta za Denver: Jokić i povređen stigao do 30 poena, ali Voriorse ne dobija jedan igrač

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.22. | 06:46

Srbin ozbiljno namučio Golden Stejt, međutim nije mogao da spreči poraz (98:102) i eliminaciju

Povreda zadnje lože i činjenica da je gotovo celu poslednju četvrtinu igrao pod pritiskom usled pet ličnih grešaka, nisu omeli Nikolu Jokića da pruži još jednu fenomenalnu partiju, međutim ni 30 poena uz 19 skokova srpskog centra nije bilo dovoljno za više od časnog poraza Denvera od Golden Stejta (98:102) kojim je ujedno stavljena tačka na aktuelnu sezonu Nagetsa.

Otpisani posle tri vezana poraza košarkaši Denvera pobedom u prethodnom susretu potvrdili su da nemaju nameru da olakšaju posao rivalu, te su motivisano ušli i u novo gostovanje Golden Stejtu. Iako je tim Stiva Krea na željeni način otvorio duel, te je tokom prve dve četvrtine uglavnom imao prednosto dposeda ili dva, gosti su u završnici druge deonice i tokom treće pokazali zube, nadoknadili zaostatak i prešli u vođstvo koje je na momente iznosilo i maksimalnih 10 poena.

Izabrane vesti

Motivisani da ostave što bolji utisak i da seriju vrate u Kolorado i produže život Nagetsi su stavili na ozbilne muke rivala, međutim u poslednjoj četvrtini došla je do potpunog izražaja velika razlika u širini igračkog kadra i kvalitetu istog. Bez rešenja za agresivnu odbranu Golden Stejta košarkaši Denvera su tokom prvih osam minuta poslednjeg kvartala postigli samo šest poena te su sa plus osam vrlo brzo stigli do dvocifrenog zaostatka.

Suočen sa problemima u ofanzivi Meloun je bio prinuđen da rizikuje u završnici duela i na teren vrati povređenog Nikolu Jokića. Srpski centar koji je osetio probleme sa zadnjom ložom i tokom četvrtog susreta, dodatni pritisak imao je u činjenici da je zaradio pet faulova te da nije imao pravo na grešku. Pritisak međutim nije sputao asa Nagetsa koji je vezao deset poena za svoj tim i praktično ga sam držao u trci sa domaćinom u prelomnim momentima.

Pružio je Jokić partiju za pohvale, ali jedini saigrač koji je uz njega ostvario učinak vredan pažnje bio je Demarkus Kazins (Nikolina zamena), što je premalo da bi se zaustavio Golden Stejt.

U momentima kada je Jokiću bio potreban odmor Kazins je idealno obavljao svoj zadatak te je za samo 15 minuta postigao 19 poena, ali činjenica da su raspoloženi bili samo centri gostiju došla je na naplatu u poslednjim minutima kada je Stef Kari, uz podršku Gerija Pejtona doneo četvrtu pobedu Voriorsima koji su tako postali prvi zim na Zapadu koji je preskočio prvu plej-of prepreku.

Kari, prva zvezda Golden Stejta, sa 30 poena ponovo je bio glavni uzrok glavobolja rivala, međutim skroman učinak Kleja Tompsona (15 poena uz šut iz igre 5-13) i povreda Ostina Riversa u drugoj četvrtini, nametnuli su plejmejkeru posebno odgovoran zadatak koji je on uspeo da obavi i tako zakaže seriju duela sa boljim između Memfisa i Minesote. Podsetimo, Grizliji vode 3:2, a ukoliko eliminišu Timbervulvse seriju protiv Golden Stejta će početi na strani.

NBA REZULTATI

Milvoki - Čikago 116:100 (4:1 u seriji)

/Adetokunbo 33 - Vilijams 23/

Golden Stejt - Denver 102:98 (4:1 u seriji)

/Kari 30 - Jokić 30/


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara