Egzum u prodoru (© ABA Liga)
Egzum u prodoru (© ABA Liga)

Kriza se nastavlja - Partizan Mozzart Bet ponovo sve ispustio u dramatičnom finišu

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.12.22. | 20:58

Crno-beli imali napad za pobedu 15 sekundi pre kraja, ali ponovo je izostao trijumf

Sada je već situacija ozbiljna. Još jedan dramatičan finiš Partizan Mozzart Beta i još jedan poraz. Posle Valensije, Crvene zvezde, sada je i Cedevita Olimpija pronašla recept da nadigra crno-bele u poslednjim momentima derbi meča 10. kola ABA lige. Imala je ekipa Željka Obradovića napad za pobedu 15 sekundi pre kraja, ali su potpuno nespretno odigrali, ali je lopta nekako završila kod Matijasa Lesora koji je fauliran. Ipak, Francuz nije pogodio dva penala koliko je bilo potrebno da se izbori produžetak i domaćin je zasluženo slavio - 77:74.

Imao je i Dante Egzum priliku da donese dodatnih pet minuta, ali je promašio trojku iz izgledne pozicije. Ponovo će crno-beli morati da se pogledaju u ogledalo i vide šta to ne valja. Pošto je očigledno da je tim u velikoj krizi. Upisana je samo jedna pobeda u poslednjih sedam mečeva u oba takmičenja.

Izabrane vesti

Još jedan poraz sa sobom donosi mnoge probleme i produbljuje postojeće. Sada je već kristalno jasno da crno-beli nikako nisu u stanju da reše u svoju korist. Viđeno je to još u Vitoriji na samom startu sezone, pa preko Olimpije Milano, Valensije, Crvene zvezde i sada Cedevite. Svi pomenuti protivnici su u odsudnim momentima bili znatno mirniji i koncentrisaniji. Uz to upisan je drugi ovosezonski poraz u regionalnom takmičenju i klub iz Humske čeka pakleno težak posao do kraja sezone ako žele da zadrže priliku da se bore za vrh tabele.

Crfno-belima na ovom meču nije pomogao ni Dante Egzum koji je mogao da bude heroj meča. Odigrao je izvanredan meč. Bio je najefikasniji pojedinac na meču sa 24 poena. Ubacio je četiri trojke, ali dva puta je promašio sa distance u samom finišu, uključujući i poslednji šut koji bi odveo utakmicu u dodatnih pet minuta. Pratio ga je Joanis Papapetru sa 17 poena, ostatak tima je bio daleko ispod. Danilo Anđušić je dodao devet poena, ali ponovo je najuočljiviji bio kapiten Kevin Panter. I to iz potpuno pogrešnih razloga. Za nešto više od 21 minuta, ubacio je samo dva poena uz samo jedan pogođen šut iz šest pokušaja.

Kod domaćina, Jogi Farel je imao 18 poena, pratio ga je Zoran Dragić sa 13, Džoš Adam je ubacio 12, Amar Alibegović je imao jedan manje.

Vrlo brzo je postalo jasno da nas čeka neizvestan duel. Posle početne serije crno-belih od 5:0 u većem delu prvog poluvremena je bolje igrala Cedevita. Domaćin je održavao prednost zahvaljujući solidnom šutu sa distance. Ubacili su šest dalekomentnih šuteva, dok je napad crno-belih funkcionisao isključivo preko dva igrača. Već pomenutih Papapetrua i Egzuma. Australijanac je sjajno pronalazio put do reketa odakle je bio ubojit, a isto tako efikasan, samo sa distance bio je Grk. Da nije bilo njih dvojice, Ko zna kakav bi bio rezultat posle 20 minuta. Ovako je bilo izjednačeno 43:43.

Sve vreme je nastavljena klackalica. Na dva dobra poteza crno-belih, nadovezala bi se dva ili tri loša. I tako ukrug. Već toliko pominjani Papapetru i Egzum su nastavili da pogađaju, a donekle su imali pomoć u vidu Danila Anđušića, ali na kraju sve je rešeno u poslednja dva minuta.

Ušlo se sa minimalnom prednošću domaćina kada je Alen Omić pogodio dva slobodna bacanja. Stvar se pogoršala kada je Egzum izgubio loptu, a domaćin otišao na plus tri. Željko Obradović je morao da zove minut odmora. Egzum je promašio jedno od dva bacanja, ali Cedevita nije realizovala naredni napad. Partizan je imao 15 sekundi da dođe do pobede. Napad je izuzetno loše odigran, bio je plan da lopta dođe do Pantera, ali umesto toga poraz.

Lopta je tada nekako završila u rukama Lesora koji je fauliran. Ipak, Francuz je promašio prvo slobodno bacanje, posle čega je Džoš Adams pogodio na drugoj strani za plus tri. Na osam sekundi pre kraja Partizan je ponovo krenuo po produžetak, Anđušić je dobro pronašao Egzuma, ali Australijanac koji je pre toga izvanredno šutirao, ovoga puta nije bio precizan. Još jedno razočarenje za crno-bele.

CEDEVITA OLIMPIJA - PARTIZAN MOZZART BET 77:74

Dvorana: Štožice

Sudije: Uroš Nikolić, Mario Majkić, Dragan Porobić

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferel 18, Radović, Jeremić 3, Alibegović 11, Murić 5, Mulalić, Adams 12, Matković 3, Gnjidić, Omić 10, Dragić 13

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 7, Panter 2, Smailagić, Papapetru 17, Egzum 24, Brodzijanski, Naneli 6, Lesor 9, Trifunović, Anđušić 9, Madar


ABA LIGA - 10. KOLO

PetakIgokea - Zadar 81:84

/Tanasković 20 - Jordano 21/

Subota

MZT - Borac Mozzart 73:81

/Mićović 14 - Hejl 22/

Crvena zvezda - Mornar 93:77

/Bentil 26 - Rasel 35/

Budućnost - Studentski centar 88:76

/Rejnolds 21 - Tasić 20/

Nedelja

Split - Mega 79:75

/Šorter 20 - Rori 18/

Cedevita Olimpija - Partizan 77:74

/Farel 18 - Egzzum 24/



tagovi

KK PartizanCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara