Ognjen Kuzmić (©Star Sport)
Ognjen Kuzmić (©Star Sport)

Kuzmić i Dobrić saglasni: Ključ pobede leži u odbrani, zaustavljanjem Nedovića završili smo pola posla

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 18:40

Crvena zvezda u petak gostuje Panatinaikosu

Proslavili su košarkaši Crvene zvezde osvajanje Kupa Radivoja Koraća, konačno su pronašli malo prostora u paklenom rasporedu i za odmor, ali i pripremu za iduće utakmice. Svečarskoj atmosferi došao je kraj, vreme je da se crveno-beli vrate u ratnički mod.

Za četiri dana Crvena zvezda će odigrati dva meča u Evroligi, iako nije reč o standardnom duplom kolu. Crveno-beli sutra putuju u Atinu, gde će u petak deliti megdan sa Panatinaikosu, a po povratku u Beograd očekuje ih zaostali meč sa Fenerbahčeom, koji je na programu u nedelju.

Izabrane vesti

Prijao je košarkašima Zvezde odmor, takvih prilika je malo u sezoni. Baterije su napunjene i spremni su za nove izazove u Evroligi.

Očekuje nas malo naporniji raspored i uspeli smo ovih nekoliko dana da se odmorimo i pripremimo za utakmice koje nam dolaze. Prva od tih utakmcia je Panatinaikos u Atini. Očekuje nas još jedan trening pred put na kome treba što bolje da se spremimo za utakmicu”, rekao je Ognjen Dobrić i osvrnuo se na prethodni meč sa Panatinaikosom u kome su crveno-beli naneli atinskom klubu najteži poraz u Evroligi:

To ne mora ništa da znači, ta utakmica je igrana u prvom delu sezone. Oni su promenili roster, promenili su i formu… Ne verujem da će biti ista utakmica, pogotovo što igraju pred svojim navijačima, tako da moramo dati sve od sebe svih 40 minuta, ako želimo da pobedimo. Sve ekipe u Evroligi su kvalitetne, moramo se boriti celu utakmicu”.

Možda i najveće oružje Panatinaikosa ove sezone jeste dobro trčanje kontri, a upravo je taj segmen igre apostrofirao Dobrić kao nešto što će on i saigrači morati da svedu na minimum kako bi trijumfovali.

Stvarno igraju dobro u tranziciji, koju moramo da im zatvorimo i onesposobimo im to oružje. Moramo ih ubaciti u naš ritam, u našu odbranu, u naš sistem i da iz toga tražimo prednosti i gradimo rezultat od prvog minuta”.

Zvezda po povratku iz Grčke neće mrdati iz Beograda do 18. marta, kada gostuje Barseloni. U tom intervalu crveno-beli će odigrati četiri utakmice u Evroligi Ii dve u ABA ligi, a jedini meč na kome će biti gosti je večiti derbi.

"To je olakšavajuća okolnost, jer nam je mnogo lakše kada igramo na domaćem terenu pred našim navijačima. Lakše se i oporavljamo posle tih utakmica”, podvukao je Ognjen Dobrić.

Ognjen Dobrić (©Star Sport)Ognjen Dobrić (©Star Sport)

Istakao je Ognjen Kuzmić da je za Zvezdu veliki plus što će većinu utakmica u predstojećem periodu igrati na domaćem terenu i da bi mogli da profitiraju na rezultatskom planu.

Imali smo nekoliko dana da se pripremimo za Panatinaikos, ali to je ujedno priprema i za Fenerbahče, jer čim se vratimo iz Atine očekuje nas i taj zaostali meč u Evroligi. Svakako će za nas biti plus to što ćemo u narednom periodu više igrati kod kuće, i to bi moglo da nam bude od pomoći da preguramo težak period”.

I Kuzmić, kao i njegov imenjak Dobrić, smatra da na utakmicu iz prvog kruga Evrolige treba što pre izbrisati iz memorije.

Prošlo je od tada mnogo vremena, taj meč treba da zaboravimo i fokusiramo se na našu igru. Mislim da treba da odigramo dobru odbranu, po kojoj smo prepoznatljivi. Ona će biti ključ u Atini. Ukoliko uspemo da zaustavimo Nedovića, obavićemo skoro pola posla”.

Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić bili su jedine petice u sastavu za Kup Radivoja Koraća, Majk Cirbes nije bio u rotaciji, a na tom planu neće biti zaokreta ni za gostovanje Panatinaikosu.

Pokušavamo da ne mislimo na to. Tako je kako je”, zaključio je Ognjen Kuzmić.



tagovi

KK PanatinaikosKK Crvena zvezdaOgnjen DobrićOgnjen KuzmićNemanja NedovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara