Lekovi za smirenje spremni za Vitoriju, Pi Džej napamet uči Željkove reči

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 14:33

Crno-beli otputovali za Španiju gde ih u petak (20.30) čeka meč u Vitoriji protiv Baskonije u 6. kolu Evrolige

Novi dan, novi odlazak na aerodrom za košarkaške Partizan Mozzart Beta. Ovoga puta sledi odlazak u Španiju, tačnije u Vitoriju na meč 6. kola Evrolige protiv Baskonije koji se igra u petak. Kao po običaju svaki dolazak crno-belih na aerodrom „Nikola Tesla“ izazove veliku pažnju, pa su navijači vrlo brzo okupirali igrače čim su prošli pasošku kontrolu, ponovo je glavna meta svih bio je harzimatični Aleksa Avramović.

Reprezentativac Srbije i plejmejker crno-belih je ponovo u centru pažnje zbog dva spektakularna izdanja protiv Crvene zvezde, a takve partije sa sobom donose poveći broj fotografisanja sa navijačima i davanja autograma, baš kao što je to bio slučaj posle Mundobasketa kada je Čačanin vodio Srbiju do finala i postao miljenik čitave nacije. Ništa drugačije nije bilo sada pred poletanje za Španiju, ali izdvojio je jedan navijač sa porukom.

Izabrane vesti

Aleksa, poneo sam lekove za smirenje, lekove za pritisak. Nadam se da ih neću upotrebiti“, rekao navijača dok ga je Avramović sa osmehom salušao.

Verovatno se prisetio prošlosezonskog okršaja sa Baskonijom kada su crno-belim imali sve u svojim rukama, ali je Markus Hauard pogodio čudesnu trojku preko Kevina Pantera i Zeka Ledeja koja je donela produžetak gde se tim Željka Obradović nije oporavio od šoka i upisao poraz –tada u drugom kolu Evrolige.

Sada, Partizan Mozzart Bet ide na noge ranjenoj Baskoniji koja će sasvim sigurno biti oslabljena i sa novim trenerom na klupi – Duškom Ivanovićem.

Fokusirani smo, drago mi je što smo ostvarili momentum i u najboljem mogućem raspoloženju idemo na novi meč“, rekao je Pi Džej Doužer aludirajući na činjenicu da su crno-beli savladali dva puta u četiri dana večitog rivala. Prvo u Evroligi prošlog četvrtka, a onda i u ABA ligi u ponedeljak.

Počinje Partizanov Amerikanac da shvata koje su razlike u Evropi u odnosu na NBA ligu iz koje je stigao u Humsku.

Trener nam svaki dan govori kako je svaka utakmica bitna i ne samo utakmica, svaki koš je bitan. Definitivno se to oseti na mečevima. Čak i koš razlika se gleda. Zbog toga se trudimo da uvek budemo fokusirani i da igramo na visokom nivou svih 40 minuta“.

U NBA ligi definitivno nije tako.

Ne gleda se koš razlika u NBA. Veliki je broj utakmica i zbog toga se možda zaboravi da je naredni meč isto vrlo bitan. U NBA ligi se intenzitet i fokus podigne pred početak plej-ofa“, dodao je Pi Džej Doužer koji je sjajno odigrao mečeve protiv Zvezde, posebno onaj u ponedeljak.

Slična partija se očekuje i sada protiv Baskonije u petak, posebno zbog izostanka Kevina Pantera. Kapiten crno-belih je ostao u Beogradu gde nastavlja sa terapijama, a čeka ga i novi pregled. Od ranije nema ni Mateuša Ponitke koji bi trebalo naredne nedelje da počne sa treninzima jer oporavak ramena ide u pravom smeru.


tagovi

Aleksa AvramovićPi Džej Doužer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara