Košarkaši Partizana proslavljaju pobedu (©Starsport)
Košarkaši Partizana proslavljaju pobedu (©Starsport)

Lesor i Panter: Timska pobeda, opet smo pokazali karakter - sve je u našim rukama

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 20:44

Junaci trijumfa nad prvakom Evrope kratko izneli utiske

Uspeo je Partizan Mozzart Bet i drugi put ove sezone da sruši prvaka Evrope Anadolu Efes. Ovoga puta pred njegovim navijačima u jednom od najvažnijih mečeva ligaškog dela sezone u Evroligi (97:84). Sastav Željka Obradovića je gubio i 17 razlike u prvoj četvrtini, ali je dominirao u drugom i četvrtom kvartalu, udario 16. recku u elitnom takmičenju ove sezone i napravio veliki korak ka plasmanu u plej-of.

Izabrane vesti

"Velika timska pobeda, drugi put ove nedelje smo pronašli smo način da se vratimo i pokazali karakter i da nikada ne odustajemo. 5-6 igrača sa 10 ili više poena, što znači da je bila timska pobeda, nismo zavisili od jednog igrača. Čestitke svima", rekao je Matijas Lesor koji je sa 17 poena i sedam skokova sakupio indeks korisnosti 23 i tako poneo titulu igrača utakmice.

Crno-beli su na dobrom putu da se izbore za mesta među osam najboljih i sledi im serija teških mečeva kod kuće protiv Olimpjakosa, Barselone i Real Madrida.

"Velika pobeda u borbi za plasman u plej-of, moramo da ostanemo fokusirani, još je utakmica pred nama, moramo da završimo posao, zaštitimo domaći teren i videćemo. Sve je u našim rukama".

Kapiten Kevin Panter je pogodio neke od ključnih šuteva na utakmici i može se reći da je bio heroj večerašnje pobede.

"Osećam se sjajno. Znao sam pri kraju da imamo lepu prednost, ali nisam znao tačno koliko. Počeli smo sporo, uspeli da se izdignemo i dođemo do ubedljive pobede na strani", rekao je Amerikanac sa srpskim pasošem.

Posle -20 i pobede u derbiju, košarkaši Partizana su se još jednom vratili iz velikog minusa i ubedljivo slavili.

"Pokazali smo karakter. To sve počinje od trenera i prenosi se na igrače. Nastavljmo da se borimo. Znali smo da neće biti lako, želeli smo da se borimo i to je to".

Šta je ključnu u nadoknađivanju takvih zaostataka?

"Bitno je da ostanete staloženi. Radite šta znate, ostanete smireni i igrate posed po posed. Trudili smo se da odigramo dobro u odbrani, išli korak u korak i to je to", zaključio je Panter.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetMatijas LesorKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara