Naneli i Željko Obradović (© MN Press)
Naneli i Željko Obradović (© MN Press)

Naneli protiv Virtusa objasnio zašto je Obradović insistirao na njegovom dolasku

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 10:02

"Ovo je samo jedna pobeda. Igrao sam onako kako treba da igram, kako moram", rekao je Amerikanac koji je ubacio 20 poena protiv Virtusa u prvoj pobedi Partizan Mozzart Beta u Evroligi

Sa 20 poena, u maniru prekaljenog evroligaškog veterana, Džejms Naneli je u četvrtak uveče pokazao navijačima Partizan Mozzart Beta zbog čega je Željko Obradović insisitirao na njegovom angažovanju ovog leta. Posle slabijeg starta sezone, iskusni Amerikanac je protiv Virtusa iz Bolonje odigrao baš onako kako trofejni stručnjak želi - efikasno, koncentrisano, bez velike potrošnje lopti. Dovoljno da za sobom povuče ostatak tima koji je upisao prvu pobedu u elitnom takmičenju. Ako crno-beli budu imali Nanelija kakav je je bio protiv tima Serđa Skariola, malo ko će se lepo provesti protiv tima iz Humske.

Izabrane vesti

"Zbog ovoga sam došao! Da pobeđujem, uvek želim da pobeđujem", bile su prve reči Amerikanca posle trijumfa.

Momak rođen u Kaliforniji će se truditi da zaboravi prve mečeve u ovosezonskoj Evroligi. Iako u 33. godini, više se od njega očekivalo protiv Albe kojoj je ubacio sedam poena, ali i protiv Olimpije Milana kada je stao na samo jednom uspešnom šutu iz igre. Bio je nešto efikasniji u drugom kolu u Vitoriji - 13 poena. Međutim, na tom meču je ispalio pet hitaca za tri poena, a nijedan nije bio precizan. Protiv Virtusa potpuno druga priča. Od prvog minuta je bilo jasno da je Amerikanac spreman da pokaže zbog čega slovi za jednog od najkonstantnijih šutera u ligi.

Za samo 21 minut, ubacio je već pomenutih 20 poena, ali mnogo impresivnije od samih brojki je vrlo mala potrošnja lopti - četiri od pet šuteva za dva i četiri od šest za tri. Imao je i četiri skoka, četiri asistencije, jednu ukradenu loptu i samo jednu izgubljenu. Njegova partija je bila odlična podloga za ubedljiv trijumf crno-belih u beogradskoj Areni.

"Ovo je samo jedna pobeda. Igrao sam onako kako treba da igram, kako moram."

Posle sinoćne utakmice stvorio se utisak da je klub iz Humske mogao vrlo lako da ima učinak od tri pobede u Evroligi, nešto što je i Željko Obradović naglasio na konferenciji za medije. Ipak, Naneli ne razmišlja o tome.

"Ne možemo da gledamo tako na stvari. Ne osvrćemo se u prošlost. Samo se koncentrišemo na budućnost. Pronašli smo šemu po kojoj možemo da igramo. Još se navikavamo jedni na druge i mislim da ćemo biti sve bolji."

Protiv klub iz Bolonje od prvog momenta je preuzeo stvari u ruke. Ne samo koševima, već i pronalaskom saigrača, a posebno Jama Madara koji je takođe odigrao odlilčno u prvom poluvremenu.

"Ne gledam na nekoga da li je mlađi ili stariji. Svi oni su mi saigrači, sjajni momci. Jam je odigrao odličan meč, ali i ostali su takođe dali veliki doprinos. Pogledajte samo kako Tristan (Vukčević) igra, Trifunović takođe. Imamo kompletan tim, koji se još uigrava".

Zvuči neverovatno, ali u desetogodišnjoj karijeri Nanelija, Partizan Mozzart Bet mu je 16. klub. Nigde se nije zadržavao više od jedne sezone osim u Fenerbahčeu. Tada je trener bio Željko Obradović, kao i sada u crno-belom.

"Kružile su neke glasine vezane za mene koje nemaju veze sa istinom. Sa trenerom Obradovićem se razumem, znam šta mogu da očekujem od njega i šta on može da očekuje od mene", rekao je bio Naneli za Mozzart Sport kada je došao u Beograd.

Upravo je partija protiv Virtusa ono što svi u Partizanu žele od košarkaša koji je prošle sezone nosio dres Makabija, a imao je i nekoliko epizoda u NBA ligi.

"Svi znamo kakav je igrač i na kom nivou igra Evroligu već godinama. Možda je imao jednu lošu utakmcu, ali to ne znači da je zaboravio da igra. Pokazao je kako može da igra, nadam se da će nastaviti u tom ritmu i da će svi biti bolji kako vreme bude odmicalo", istakao je Danilo Anđušić, strelac 14 poena u sinoćnjoj pobedi.

Trijumf koji je stigao posle četiri odigrane utakmice u Evroligi obasjava put ispred.

"Osećali smo pritisak, znali smo da moramo da dobijemo, iako je početak sezone i ima vremena za sve, znali smo da ova utakmica može da nam podigne samopouzdanje za nastavak takmičenja", dodao je Anđušić.

Posle duplog kola u Evroligi, crno-beli imaju dan odmora, a onda seldi priprema za novi meč i put u Crnu Goru. Izabranici Željka Obradovića igraju u ponedeljak protiv Mornara iz Bara, a narednog četvrtka u Beogradu dočekuju litvanski Žalgiris.


tagovi

Džejms NaneliŽeljko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara