Luka Mitrović (©MN Press)
Luka Mitrović (©MN Press)

Luka Mitrović: Od Teodosića da očekujemo neočekivano, da nam njegova dodavanja ne prolaze kroz uši

Vreme čitanja: 5min | uto. 26.09.23. | 16:32

"Radimo dosta, možda i više od ostalih, uzdamo se u to da ćemo biti spremni", dodaje Nemanja Nedović

Košarkaši Crvene zvezde dorađuju poslednje detalje pred početak nove sezone. Tokom leta je došao veliki broj novih igrača, pojedini su se naknadno priključivali, trener Duško Ivanović je uprkos svemu istakao da je zadovoljan odrađenim na četiri dana do prve zvanične utakmice (30. septembar, 20.00 protiv Igokee).

Poznat je crnogorski stručnjak po visokim zahtevima na treninzima, pa je Luka Mitrović odmah upitan kako su protekle pripreme i da li ih vidi kao jedne od napornijih u karijeri?

Izabrane vesti

"Bilo je dužih, bilo je i težih priprema, imali smo i dosta utakmica. Danas ipak traju mnogo kraće nego ranije. U mesec dana morate da spakujete sve. Odmah se kreće sa košarkarskim delom. Nema više onog trčanja kroz planine, parkove i šume, što je dobro i što nama napori uvek lakše padne i kroz timske i košarkarske treninge. Radili smo jako, nije da nismo. Odradili smo značajan broj dobrih evroligaških provera. Voleo bih da smo malo više vremena provodili kompletni, svi zajedno, ali dobro šta je tu. Nadam se da ćemo do prvog meča sa Igokeom imati na raspolaganju sve igrače i krenuti u nove pobede svi zajedno", rekao je Mitrović.

Utisak je da Evroliga raste iz godine u godinu, a sa njom svakako i Crvena zvezda. Oformila je ozbiljan tim, ali svestan je Mitrović kakvi protivnici čekaju crveno-bele na putu ka ciljevima u elitnom takmičenju.

"Ujednačenost je sve veća i veća. O kvalitetu ćemo već morati da sačekamo malo. Ovako na papiru to izgleda sjajno. Neki bitni igrači i igrači koji su ostavili dubok trag prethodnih par godina u Evroligi su otišli. Došla su neka velika imena iz NBA u Evropu. Opet se treba videti da li će to ostati samo na papiru ili će doneti neki instant kvalitet. Timovi su sve skuplji, sve atraktivniji, na papiru sve jači i jači. I zaista konkurencija je monstruozna."

Sa njim se slaže i Nemanja Nedović.

"Ne pamtim kad je bila kvalitetnija Evroliga. Makabi zadržao celu ekipu, bili nadomak Fajnal fora prošle sezone, promenili samo par igrača, kao i Real Madrid koji je doveo Fakua. Olimpijakos je uvek u samom vrhu, Monako zadržao gotovo celu ekipu, doveo bivšeg Ol-star igrača Evrolige... Radimo dosta, možda i više od ostalih, uzdamo se u to da ćemo biti spremni", rekao je bek Zvezde.

Promenjeno je mnogo toga u Zvezdinom timu preko leta, a konačno je crveno-belo obukao i Miloš Teodosić. Već je tokom priprema imao dobru saradnju sa Mitrovićem, koji jedva čeka da ponovo stanu zajedno na parket.

"Radujem se i ja. Svaka ekipa žudi za takvim plejmejkerom kao što je Miloš. Da ne pričam o visokim igračima. Trebaće malo vremena da se navikne na njega i na njegova dodavanja. Par puta se dešavalo da baci pas gde ne očekuješ, pa ti proleteti kroz uši i onda shvatiš da treba da očekuješ i neočekivano."

Stigli su na Mali Kalemegdan i Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Rokas Giedraitis, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Adam Hanga i Marko Simonović, vratili se Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica.

"Usudio bih se da se složim sa javnošću da je ovo na papiru jedan od jačih timova, ako ne i najjači u prethodnih nekoliko godina. Opet, taj kvalitet sa papira treba pretočiti na teren, vremena će biti potrebno i vreme će da radi za nas, kako bude prolazilo i kako sezona bude odmicala gradićemo timski duh i atmosferu, upoznavaćemo se sve više i više, a u međuvremenu imamo kvaliteta i iskustva da sve to nadoknadimo."

Imao je Luka vrlo dobru prethodnu sezonu, a odličan je bio i na pripremnim utakmicama za predstojeću.

"Fizički se osećam super, to je za mene najbitnije i na tome mi je fokus svako leto. Usled svih problema zdravstvenih i sa povredama koje sam prošao u karijeri, za mene je trenutno jedino bitno da se osećam dobro fizički. Da se saniraju te neke smetnje koje se javljaju usled velikih napora. Osećam se dobro, osećam se verojatno fizički bolje nego što sam se osećao kad sam bio mlađi, a i na terenu se osećam sve komotnije, iskusnije, sa više samopouzdanja, rutine, tako da imam velika očekivanja i od samog sebe u ovoj sezoni."

Ambicije su jasne. Zvezda napada sve trofeje u domaćin i regionalnim takmičenjima, ali želi i iskorak u Evroligi. Predsednik Nebojša Čović je plasman na Fajnal for postavio kao cilj.

"Suvišno je više pričati o ciljevima u domaćim prvenstvima. Jedino što nas igrače i navijače zanima su trofeji, naravno. U Evroligi imamo veliku želju da napravimo taj korak napred u odnosu na prethodne sezone. Delovalo je uvek da nam malo nedostaje, da se u dve-tri utakmice promeni i slomi tok dešavanja i našeg učešća u Evroligi. Imamo dubinu, imamo kvalitet, imamo širi roster nego prethodnih sezona. Sada je na nama da radom i posvećenošću i stavljanjem svih svojih kvaliteta i ega u službu tima napravimo taj iskorak", zaključio je Mitrović.

Nedović ističe da će ekipa biti posebno motivisana da vrati krunu u regionalnom prvenstvu.

"Uvek kad se izgubi trofej koji se osvajao pre, postoji glad. Fokus nam je na tome, ali mislim da je vreme i da se napravi iskorak u Evropi i ovaj tim je sklopljen iz tog razloga. To neće biti ni malo lako, znamo svi kvalitete evroligaških ekipa, koliko su sezone dugačke i naporne. Ako nas posluži zdravlje i ako budemo radili ono što se od nas očekuje, mislim da ćemo doći do cilja."

Za razliku od prethodne sezone, njegove povratničke u crveno-beli dres, u narednoj će Zvezda deliti Beogradsku arenu sa Partizan Mozzart Betom. U Pioniru je vladala sjajna atmosfera, ali klub je već prodao gotovo sve sezonske karte, pa nema sumnje da će biti makar jednako užarena i u Areni.

"Više volim Pionir, veže me za Crvenu zvezdu, ali iz drugih razloga mislim da je Arena pravi potez, pre svega zbog velikog broja navijača, prodatih ulaznica... S druge strane, kad se Pionir napuni, a napolju je 30 stepeni, ovde bude mnogo teško za igranja. Prijaće nam promena i siguran sam da ćemo uživati u atmosferi koju prave oba beogradska kluba", istakao je Nemanja Nedović.



tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićNemanja NedovićMiloš TeodosićDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara