Luka Mitrović (©Star Sport)
Luka Mitrović (©Star Sport)

Luka Mitrović: Osećaj kao da sam prvi put u reprezentaciji, svi smo silno motivisani da pobedimo

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 17:51

“Mnogo je vremena prošlo, da je praktično kao prvi put, iako sam među starijima i iskusnijima. Ovo je nova prilika da se debituje za reprezentaciju, što je velika satisfakcija“, kaže momak iz Novog Sada

Izneo je Svetislav Pešić na konferenciji za novinare opservaciju da će Srbija do ove faze kvalifikacija za Svetski kup iskoristiti ukupno 38 igrača. Kao i svaki put dosad, Orlovi će i ovog puta predstaviti nekoliko novih lica u dresu nacionalnog tima.

Neka su potpuno nova, poput Nikole Topića ili Dušana Miletića, neki su povratnici poput Stefana Jovića, dok je Luka Mitrović novo-staro ime u svlačionici. Novo za selektora Pešića, staro u reprezentativnom sistemu pošto je kod Dušana Ivkovića, onda i Aleksandra Đorđevića nekoliko puta bio na širem spisku, ali nije uspeo da se izbori za mesto u 12.

Izabrane vesti

Pošto nije odigrao takmičarsku utakmicu u dresu Orlova, Mitrović bi takođe mogao da bude među debitantima, a struka je pokazala da ima poverenje u njegove kvalitete, što je selektor posebno istakao tokom obraćanja javnosti...

“Spremamo se. Meni je prvi trening, momci su se okupili u ponedeljak. Kratak period, ali znamo dobro koji su nam ciljevi, ambicije i kolika je važnost ove dve utakmice. Sa takvom željom i motivacijom smo se pojavili na okupljanju, sa željom da oba meča dobijemo“, kaže Mitrović.

Petak, 18.00: (1,45) Grčka (15,0) Letonija (3,05)

Kako je funkcionisati u sistemu gde se zna da bi svaki naredni poraz mogao da znači i eliminaciju iz daljih kvalifikacija?

“Iskreno, ne razmišljamo na taj način. Idemo od utakmice, do utakmice. Pre toga imamo period od treninga, do treninga, da pokušamo da za ovo kratko vreme napravimo što bolju ekipu, ako je moguće. Svi mi dolazimo iz različitih sistema, klubova gde su zahtevi različiti. Nije lak zadatak, ali momci su svi silno motivisani. Kao i uvek kada se obuče dres Srbije, što dosta olakšava stvari“.

Kakav je osećaj vratiti se u reprezentaciju posle sedam godina?

“Kao da je prvi put. Mnogo je vremena prošlo, da je praktično kao prvi put, iako sam među starijima i iskusnijima. Ovo je nova prilika da se debituje za reprezentaciju, što je velika satisfakcija“, priča Mitrović i dodaje:

“Iskreno, nije mi čudno sve ovo, jer bilo klub ili reprezentacija imam stav da, svaki put kada izađem na parket dajem sve od sebe, bilo da je trening ili utakmica. Tako je bilo kroz celu karijeru, sada je nebitno da li imam 21 ili 29 godina, to se ne menja“.

Da li je povreda iza tebe, s obzirom na to da te nije bilo gotovo sedam dana?

“Jeste, sada je bolje. Opet, oseti se pauza, ali verujem da će do prve sledeće utakmice to sve doći na svoje“.

Na čemu se najviše insistiralo u ovom prvom zajedničkom treningu?

“Principi i zahtevi trenera u odbrani i napadi, da pokušamo kroz ova tri-četiri treninga da uigramo, da na utakmicama to dobro izgleda. Sve je sa ciljem da se pretoči u veliki kvalitet. Ako trener i saigrači procene da sam ja najbolje rešenje u trenutku, tu sam da pomognem koliko mogu. Ali, opet, ima drugih igrača koji su tu duže“.



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Luka Mitrovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara