Vojvoda sa loptom (© FIBA)
Vojvoda sa loptom (© FIBA)

Mađari iznenadili Crnogorce, Lesor dvocifren u pobedi Francuske

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 20:04

Nova iznenađena u košarkaškim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Četvrto kolo kvalifikacija za košarkaši Mundobasket donose nova iznenađenja. Košarkaši Crne Gore potpuno neočekivano su na svom terenu izgubili od Mađarske koju su pre samo nekoliko dana lako savladali. Sada je Mađarska slavila rezultatom 88:84. U drugom meču grupe E, Francuska je nastavila da ređa pobede pošto je savladala Portugaliju sa 69:56.

Definitivno Crna Gora nije ozbiljno shvatila protivnika. Posle sjajnog meča i ubedljive pobede u Mađarskoj, sada na domaćem terenu su odigrali katastrofalno. Svih 40 minuta Crnogorci nisu bili ni blizu onog nivoa od pre nekoliko dana kada su rutinski nadigrali istog protivnika.

Izabrane vesti

Mađari su od samog starta zaigrali borbeno i agresivno bez respekta prema protivniku. Tri četvrtine se gledala rovovska bitka u kojoj se Crna Gora nikako nije snalazila. Falilo je raspoloženih igrača u napadu, a onda eksplozija gostiju. Početkom poslednje deonice Mađari ulaze u veliku seirju i preko Davida Vojvodine. dolazi do osam poena prednosti.

Vladimir Mihailović je u tim momentima morao da zove minut odmora, utakmica je klizila u ruke gositju. u dramatičnom finišu Nemanja Radović je dao kratkotrajnu nadu kada je šest sekundi pre kraja smanjio na pola koša zaostatka, ali Zoltan Perl je bio precizan u narednom napadu. Pogodio je dva slobodna bacanja za 88:84. Bio je to i konačan rezultat.

Ponedeljak, 18.00: (8,50) Slovačka (25,0) Srbija (1,07)

Najbolji pojedinac susreta bio je već pomeuti Vojvoda sa 25 poena (3/3 za tri). Pratio ga je Zoltan Perl sa 19 poena, Benedek Varadi je imao 13 uz četiri asistencije. U sastavu Crne Gore istakao se Džastin Kobs sa 21 poenom, Vladimir Mihailović ga je pratio sa 18, a Nemanja Radović sa 15 poena.

Francuska se takođe drasrično opustila u ovom kolu. Trikolori su igrali u Portugaliji gde su tokom prvog poluvremena bili u zaostatku. Domaćin je pružio častan otpor, ali u nastavki nisu bili u stanju da pariraju fizički nadmoćnijem protivniku. Svega osam poena je postigla Portigalija u trećoj deonici i tu je bio kraj svih nada za domaćina.

Najefikasniji u pobedi bio je Amat Mbaje sa 16 poena, Silvain Francisko je ubacio poen manje, a centar Partizana Matijas Lesor je upisao 10 poena i šest skokova. U poraženom sastavu Rafael Lisboa je imao 14 poena.

Grupa E

4. kolo

Crna Gora - Mađarska 84:88

Portugalija - Francuska 56:69



tagovi

košarkaška reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara