Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Madar "odjavio" Izraelce, zanimao ga samo obračun sa Lesorom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 22:04

Crno-beli odradili večernji trening pred okršaj sa Makabijem u sredu (20.05) u okviru 18. kola Evrolige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tel Aviva)

Dok je ekipa Partizan Mozzart Beta u dobrom raspoloženju završavala trening na legendarnom žuto-plavom parketu Makabija iznad kojeg vise šest banera za isti broj titula šampiona Evrope Ponosa Izraela. Ipak, ekipa crno-belih nije previše obraćala pažnju na takve činjenice, svi su uglavno radili svoje vežbe i polako napuštali parket nešto posle 21 čas po lokalnom vremenu, ali jedan momak je bio u centru pažnje - Jam Madar. Supertalentovani Izraelac prvi put u dresu kluba iz Humske igraće u domovini, svesni su toga bili i tamošnji mediji koji su u velikom broju došli na trening izabranika Željka Obradovića, svi su hteli da pričaju sa plejmejkerom, ali on se uglavnom fokusirao na šuterski obračun sa Matijasom Lesorom.

Izabrane vesti

Stameni centar je jedan od najkorisnijih igrača ove sezone u elitnom takmičenju, do takvo priznanja je došao dominatnom igrom u reketu, ali protiv Madara je pokazao da ima mekanu ruku sa distance.

Bio je to samo početak obračuna, a mladom Madaru je bila potrebna samo varnica da krene da se nadmeće sa Lesorom.

"Svaki dan ovako i svaki dan sam bolji", dobacuje Lesor uz smeh.

Madar je krenuo sa ciljem da se pokaže suprotno, ali u utorak uveče pobeda je pripala Francuzu. Posle nekoliko promašaja, Madar je pocepao mrežicu i odmah se oglasio:

"Šta je sada, zašto sada ćutiš", okrenuo se plejmejker, ali je Lesor imao spreman odgovor:

"Pogodio si samo jednom od pet".

Kada je nadmetanje bilo okončano zajedno su se nasmejani uputili ka svlačionicu, bio je to znak za Izraelske novinare da krenu za njim, ali bezuspešno. Pretrčali su pola parketa, ali odgovor je bio negativan.

"Ne hvala, ne bih da pričam, neki drugi put", razočarao je medije kojima ništa drugo nije preostalo nego da pokušaju da "uhvate" nekog od preostalih igrača na parketu.

Izbor je bio pao na Zeka Ledeja i Alena Smailagića koji i dalje ima bandažiran prst od povrede koju je zadobio u Barseloni.

"Počinje više banaža da mi smeta", govori Alen doktoru Momi Jakovljeviću koji mu daje savete šta da radi.

Na to se ubacuje izraelski novinar. Kako nameravate da zaustavite Lorenza Brauna, snažnog plejmejkera Makabija, upitao je Izraelac Smailagića koji se samo nasmejao.

"Imamo plan, ali ne bih bilo pametno da ga ja sada otkrivam. Slušamo trenerove zamisli, spremili smo se za utakmicu protiv Makabija koji je odlična ekipa, ali se nadamo našoj dobroj igri i pobedi", kaže Smailagić na šta se nadovezuje hladnokrvni Ledej koji uvek ima sličnu poruku kada razgovara sa novinarima.

"Najbitnije je da slušamo trenera".

A trener Obradović... stao je da porazgovara sa svakim predstavnikom medija koji se zadesio u tom momentu u dvorani. Odgovarao na sva pitanja strpljivo, a svima je imao slično da poruči.

"Ekipa je odradila dobar trening, osetila je teren i obruče, svi su spremni za protivnika koji je decenijama u vrhu evropske košarke".

Da li će crno-beli produžiti pobedonosnu seriju u Evroligi na pet mečeva? Ostaje da se vidi sutra na vrućem terenu u Tel Avivu. Prema poslednjim informacijama iz kluba, dvorana je raspordata.



tagovi

KK PartizanKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara