Luka Mitrović i Matijas Lesor (Foto: Starsport)
Luka Mitrović i Matijas Lesor (Foto: Starsport)

Marko Pešić najavio "poteru" evroligaša za Lukom Mitrovićem i Matijasom Lesorom?

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.03.23. | 11:49

Generalni menadžer minhenskog Bajerna istakao da bi u timu iz Bavarske voleo da vidi centre Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta - i nije jedini

Sezona 2022/2023 ulazi u ciljnu ravninu. Timovi širom Starog kontinenta vode poslednje bitke za plej-of, kako u nacionalnim šampionatima, tako i na evro-sceni. I dok stručni štabovi evropskih timova marljivo rade sa igračima na brušenju forme za ključni deo tekuće sezone, brojni klubovi počinju da razmišljaju i o narednoj.

Pogotovu oni koji ne moraju da brinu za blisku budućnost. Koji bez ozbira na ishod aktuelne takmičarske godine imaju obezbeđena mesta na evro-sceni u narednoj. Na najvišem nivou to su mahom vlasnici dugoročnih licenci Evrolige, a ima ih 12. Španska Marka je recimo već pisala o planovima madridskog Reala da osveži poziciju organizatora igre.

Izabrane vesti

Logično, u prvoj fazi planiranja skauti i generalni menadžeri u tefter upisuju imena igrača čija sudbina će na leto biti neizvesna. Košarkaša kojima ističe ugovor. Opipava se puls i priprema teren, pa se obično prvi konkretni potezi povlače oko Fajnal fora elitnog takmičenja, kada samo četiri kluba kao prioritet imaju obaveze u borbi za najsjajniji evropski trofej, a ostali počinju da svode račune i traže način da se pojačaju.

S tim na umu, gledaju i u dvorište srpskih klubova. Ove sezone, posle devet godina, dva beogradska su se našla u društvu najboljih, pošto je uz šampiona ABA lige, Crvenu zvezdu, vajld kartu dobio Partizan Mozzart Bet. Brojni igrači su pokazali kvalitet na najvećoj evropskoj pozornici, a generalnom menadžeru minhenskog Bajerna su dvojica zapala za oko.

Ima dosta dobrih igrača. Meni je posebno drago da Matijas Lesor ima odličnu sezonu i da se snašao i našao u Partizanu. On je moj bivši igrač, pa bih izabrao njega. A, iz Zvezde, teško mi je reći. Gledao sam Mitrovića, i uvek uživam kako nalazi rešenja sa velikim košarkaškim IQ-om“, rekao je Marko Pešić u razgovoru za Telegraf.

Francuski centar ima fantastičnu sezonu i među kandidatima je za MVP priznanje u Evroligi, dok je Mitović jedan od najkonstantnijih igrača Zvezde i minijaturama pod obručima zaslužio je i mesto u državnom timu, gde je takođe dao vredan doprinos u ostvarivanju plasmana na Svetski kup. Zato i ne čudi što ih je izdvojio prvi čovek Bajerna, koji pomno prati dešavanja u najboljim srpskim klubovima. A nije jedini kojem su skrenuli pažnju.

Kao dvojica igrača kojima ističe saradnja na kraju tekuće takmičarske godine i imaju važne uloge u crno i crveno-belim redovima, nisu francuski i srpski košarkaš zanimljivi samo vicešampionu Nemačke. Lesor sa 12,6 poena, 7,1 skokom po nastupu i prosečnim indeksom 19,8 koji ga stavlja na drugo mesto liste najkorisnijih igrača Evrolige, Mitrović kao jedan od pet najboljih u crveno-belim redovima na evrosceni (prosečan indeks 10) i košarkaš čiju igru karakterišu inteligentni potezi na oba kraja terena, kao što je Pešić i istakao, privukli su interesovanje iz inostranstva.

Francuz je još minule sezone pokazao da mu prija saradnja sa Željkom Obradovićem. Pronašao je odgovarajuću sredinu, stvorio posebnu konekciju sa navijačima i činjenice da igra najbolju košarku u karijeri, gleda u leđa samo Saši Vezenkovu u MVP trci i još nema rešeno pitanje sudbine od narednog leta, očekivano su stavile njegovo ime na spiskove za regrutovanje drugih evropskih klubova.

Luka je po povratku na Mali Kalemegdan oživeo karijeru. Još prošle sezone se pod vođstvom Dejana Radonjića pronašao u ulozi petice i pokazao da itekako može da se nosi sa evropskom elitom. I da joj prodaje fore. Zato su pojedini klubovi zainteresovani da mu ukažu novu šansu da se dokaže u pečalbi.

Marko Pešić nije direktno istakao da Bajern radi na angažovanju centara Crvene zvezde i Partizana, ali njegove reči samo su potvrda kvalitetnog rada pomenutog dvojca koji je dobrim izdanjima, uz činjenicu da prema trenutnoj situaciji po okončanju sezone ostaje bez ugovora, generisao interesovanje košarkaške Evrope. Čini se da je generalni menadžer nemačkog kluba sa dugoročnom licencom Evrolige najavio „poteru“ za Lukom Mitrovićem i Matijasom Lesorom.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetLuka MitrovićMatijas LesorMarko PešićKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara