©MN Press
©MN Press

Maršal Glikman: CSKA se ne vraća sledeće sezone, želimo da Monako ostane u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 12:33

Ukoliko se ovo obistini, to znači da su za sledeću sezonu već poznata imena 14 učesnika

Monako nema zagarantovano mesto u Evroligi, ali kako je izjavio izvršni direktor takmičenja Maršal Glikman, Kneževi će bez obzira na ovosezonski rezultat, biti članovi elite i sledeće takmičarske godine.

Izabrane vesti

"Reći da je mesto već 'garantovano' nije tehnički tačno. Ali ja ću to reći ovako: želimo da Monako nastavi da se razvija u Evroligi", rekao je za L'Ekip izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, koji je bio gost meča Monako - Olimpijakos.

Naravno ovu odluku bi trebalo da potvrde deoničari Evrolige.

"Postoji 18 klubova, od kojih 13 ima stalne licence. Jedan od akcionara, CSKA, suspendovan je zbog rata u Ukrajini, što nam daje malo prostora. Pošto se CSKA neće vratiti sledeće sezone, čak i ako niko ne zna šta se dešava u geopolitičkom smislu, ostanak Monaka (u Evroligi) ne bi trebalo da bude problem. Kada se CSKA reintegriše, biće komplikovanije. U svakom slučaju, za Monako bi najjednostavnije bilo da se kvalifikuje (plasira u plej-of) na osnovu svojih sportskih rezultata. Ali da budemo jasni: želimo Monako. Želimo da budu deo porodice Evrolige i veoma smo optimisti da će uskoro biti u stanju da izgradi novu dvoranu sa potrebnim kapacitetom", zaključio je Glikman.

Ukoliko se ovo obistini, to bi značilo da su za sledeću sezonu već poznata imena 14 učesnika. Još jedan će biti osvajač Evrokupa. A ukoliko se desi da sadašnji vlasnik pehara drugog po kvalitetu takmičenja, Virtus, izbori plasman u plej-of, bio bi 16. klub. Dakle, ostaju još dva slobodna mesta, ako se ne bude proširivalo takmičenje. Jedno bi trebalo da dobije šampion ABA lige, a poslednji učesnik bi dobio specijalnu pozivnicu.


tagovi

Maršal Glikman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara