Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Mediji okupirali trening Partizan Mozzart Beta: Pokazatelj koliko je utakmica protiv Zvezde značajna

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 14:59

"Svi detalji koji su bitni za utakmicu, od načina kako ćemo da pripremimo odbranu, do njihovog skoka u napadu do igre u tranziciji", rekao je Željko Obradović

Obično treninzi Partizan Mozzart Beta pred evroligaške okršaje nisu previše posećeni od strane medija, tek dva ili tri novinara uz jednu TV ekipu, ali meč u petak nije samo jedan u nizu duela, zakazan je večiti derbi, a to odmah znači pojačano interesovanje. Ne samo domaćih medija, već i evropskih. Pet TV ekipa i 15 novinara iz domaćih redakcija je stiglo pre 14 časova da proprati finiš treninga crno-belih, a bilo je i Litvanaca, Španaca i Grka, svi žele da gledaju okršaj koji je u decembru oduševio Evropu, slično se očekuje i sutra od 19 časova.

Kako su poručili sa Malog Kalemegdana, veliki broj inostranih medija se prijavio za akreditacije, ali neće moći svi da je dobiju zbog limitiranog kapaciteta dvorane, ali to ih nije sprečilo da prisustvuju treninzima. Grci su se očekivano najviše koncentrisali na Željka Obradovića i Joanisa Papapetrua. Dok je Obradović završavao razgovor sa grčkim portalom Sport24, brojne redakcije iz Beograda su iznenadile Zeka Ledeja.

Izabrane vesti

"Pokazatelj koliko je utakmica velika i značajna za navijače", rekao je Ledej koji je potom dodao:

"Danas smo imali nešto opušteniji trening, ali prethodnih dana smo radili naporno na svim detaljima koji bi mogli da odluče utakmicu."

Kratak je bio Ledej, pitanja su bila spremna za Željka Obradovića.

Šta treba uraditi kako bi Partizan Mozzart Bet ostvario pobedu na meču protiv Zvezde?

"Da popravimo stvari koje nisu valjale u prvoj utakmici u Evroligi koju smo igrali ovde i koja je završena šutem u poslednjoj sekundi. Znači da smo neke stvari radili dobro, ali nije bilo dovoljno i u tom smislu smo se i pripremali i pokušaćemo da u odnosu ono što je igra Crvene zvezde da se prilagodimo i da probamo da odigramo dobru utakmicu", počeo je Obradović naglasivši da su svi u ekipi spremni. 

Dok je trajao razgovor trenera sa medijima, pojedini igrači su još bili na parketu, vredno spremajući se za bitan izazov.

Žoc je pričao o Crvenoj zvezdi koja igra na pogon Nemanje Nedovića i Luke Vildoze.

"Svi detalji koji su bitni za utakmicu, od načina kako ćemo da pripremimo odbranu, do njihovog skoka u napadu do igre u tranziciji, njihovi kreatori, pa da probamo da koristimo njihove mane u odbrani... Svi ti detalji su i te kako važni. Treba da igramo kompletnu utakmicu 40 minuta ako mislimo da pobedimo". 

Kao i na prvom meču kada je Partizan bio domaćin, očekuje se manji broj gostujućih navijača.

"Atmosfera je uvek super gde god da se igra, navijači Crvene zvezde prave fenomenalnu atmosferu isto kao i naši, tako da je to nešto najlepše. Bilo je lepo što su bili navijači Zvezde na prvom derbiju ovde, ne znam koliko će biti naših navijača, ali sigurno da to daje draž derbiju. Nadam se da će sve biti kao što je bilo u prvoj utakmici ovde, fer i korektno i neka pobedi bolji", završio je Obradović koji je potom pažnju posvetio medijima iz Litvanije koji su hteli da pričaju o Žalgirisu. 


tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara