Svetislav Pešić (©Starsport, ©Sportski žurnal)
Svetislav Pešić (©Starsport, ©Sportski žurnal)

Minimalne šanse za ostanak Kokoškova, Kari Pešić se vraća na klupu Srbije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 08:29

Opcije su još Saša Đorđević i Saša Obradović, ali ne toliko realne

Mučan poraz u duelu sa Italijom u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu. Pre toga i izgubljene utakmice od Gruzije i Švajcarske. A na sve to i ugovor sa Fenerbahčeom koji Igoru Kokoškovu značajno oduzima prostor da popravi stanje u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. I stoga, piše Sportski žurnal: vrlo verovatan otkaz za dosadašnjeg selektora. Ili da precizno citiramo jedini srpski sportski list: minimalne šanse za ostanak Kokoškova na klupi Orlova.

Što odmah povlači novo pitanje: ko posle njega?

Izabrane vesti

Srbija već dugo ne izbacuje mlade stručnjake kao nekad, pa sledeće sezone, primera radi, neće imati nijednog trenera u Evroligi izuzev aktuelnog selektora. A pride će uslov Košarkaškog saveza Srbije ovog puta biti da novi selektor ne sme da radi u klubu.

Sve to izbor sužava na tri imena: Aleksandra Đorđevića, Sašu Obradovića i prvenstveno – Svetislava Pešića.

Zašto prvenstveno Pešića? Zato što je Đorđević tek napustio klupu Orlova nakon što je izvukao maksimum – ili bar blizu toga – iz aktuelne generacije i teško da bi se odmah vraćao, posebno zato što će posle osvojene titule sa Virtusom verovatno pokušati da negde unovči taj rezultat. Obradović nije impresionirao tokom mandata u Crvenoj zvezdi i prema pisanju Sportskog žurnala procena je da mu nedostaje iskustva na ovom nivou.

Ostaje dakle samo Pešić. Iskustva preliva, kao i znanja. Baš smo pod vođstvom legendarnog Karija i osvajali poslednje zlatne medalje: dominantno na Evrobasketu 2001. u Turskoj, potom i svetski prvaci u Indijanapolisu kada smo eliminisali i SAD.

Već mu je 71 godina, ali radom u Barseloni u kojoj je imao poslednji angažman još jednom je potvrdio koliko poznaje košarku. A sada bi mu jedan od zadataka bio i da nešto od tog znanja prenese na mlađe.



tagovi

Igor KokoškovSvetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara