Luka Mitrović (Foto: ABA League/Igokea/Marija Vuruna)
Luka Mitrović (Foto: ABA League/Igokea/Marija Vuruna)

Mitrović: Divio sam se Teodosiću i Bjelici, sada smo na istoj strani; pregovori oko ostanka nisu dugo trajali

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 17:13

Jedan od igrača sa najvećim stažom u crveno-belom i bivši kapiten ekipe za klupski sajt govorio pred početak sezone

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su takmičarsku godinu trijumfom u prvom kolu ABA Lige protiv Igokee u Laktašima (81:63). Već u četvrtak ih očekuje i premijera u Evroligi, pred, kako stvari stoje, ispunjenim tribinama Beogradske arene protiv Asvela (19.00).

Novoformirani tim predstavio se ubedljivim trijumfom na gostovanju, ali sada ga čeka daleko veći izazov u elitnom takmičenju. Iako je došlo čak 10 novih igrača u odnosu na minulu sezonu, jezgro domaćih košarkaša je ostalo na okupu, a među njima i centar Luka Mitrović. Ima dve odlične sezone u crveno-belom iza sebe, ali spreman je i da podigne letvicu, okružen sjajnim saigračima.

Izabrane vesti

"Stigla su velika imena i izuzetno sam uzbuđen što ću igrati okružen takvim igračima. Nekima od njih, pre svega Milošu Teodosiću i Nemanji Bjelici, sam se divio gledajući ih kroz reprezentaciju, sada smo na istoj strani. Želja i motivacija su na visokom nivou", rekao je Mitrović.

Duže od njega u dresu tima sa Malog Kalemegdana je iz trenutnog sastava samo kapiten Branko Lazić. Letos je bilo pisanja da ima ponude za odlazak, ali je na kraju potpisao novi ugovor sa klubom (2+1),

"Ovo će mi biti osma godina u Zvezdi. Motivacije nikad nije manjkalo, uvek će biti želje i gladi za pobedama i trofejima, jer igrate u svojoj kući, pred svojom porodicom prijateljima. Beograd doživljavam kao svoj grad, iako nisam rođen ovde. To ima čar koju nema igranje za bilo koji drugi klub. Pregovori nisu dugo trajali. Kada smo se usaglasi oko nekih stvari i kada sam video sa kakvim ambicijama Zvezda ulazi u ovo sezonu, kakvi igrači dolaze, nije bilo prevelikog razmišljanja".

Pričao je Luka i o svom sinu, koji bi mogao da krene očevim koracima.

"Ima na koga da povuče sportske gene. Nisam mu nikada vršio pritisak. Još je mali, ali ubaci na malom košu kod kuće više nego ja na treningu. Ništa mu nije nametnuto, svidelo mu se. Koliko će da ga drži videćemo. Bitno je da se igra, da je srećan, živ i zdrav".

Poznato je i da je veliki ljubitelj fudbala, kao i da redovno igra Fantazi Premijer lige. Nedostajaće mu Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić, koji su letos napustili klub, u praćenju dešavanja sa travnatih podloga u Engleskoj.

"Pratim fudbal, posebno englesku Premijer ligu, a Fantazi igram 11-12 godina. Nema Džonija (Ivanovića, prim. aut) i Šegija (Dobrića, prim. aut), sa njima je bio nukleus Fantazi ludila. I bez njih pokušavamo da održimo taj hajp. Njih dvojica su utihnuli jer sam bolje počeo sezonu, ali ne sumnjam da će se javiti kada bude prigodan momenat za to", zaključio je Luka Mitrović u dobrom raspoloženju.



tagovi

KK Crvena zvezdaLuka Mitrović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara