Screenshot - twitter.com/ASMonaco_Basket
Screenshot - twitter.com/ASMonaco_Basket

Monako niže pojačanja, kod Obradovića i najbolji kradljivac Evrolige

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 12:44

Džon Braun i zvanično predstavljen u novom klubu

Kako je i najavljeno, Džon Braun je novi košarkaš Monaka. Amerikanac je sa ekipom Saše Obradovića potpisao dvogodišnji ugovor.

Braun je u dresu Uniksa izrastao u elitnog defanzivca Evrolige, a minule sezone oborio i rekord takmičenja po broju ukradenih lopti za sezonu (69), iako je tim iz Kazanja suspednovan pre okončanja ligaškog dela zbog rata u Ukrajini.

Izabrane vesti

Minulu sezonu završio je u italijanskoj Breši, a na sedam utakmica u Palakanestru prosečno je beležio 9,3 poena, 5,6 skokova i 2,1 ukradenu loptu. Profesionalnu karijeru otpočeo je u Virtus Romi, igrao je potom za Trevizo i Brindizi, pre nego što se preselio u Uniks 2020. godine.

"Okruženje je sjajno. Dolazio sam ovde već par puta i shvatio lepotu ovog mesta obasjanog suncem. Previzšlo je moja očekivanja, pogotvu nakon što sam bio u Rusiji. Kad vidim plaže, sunce, mislim da je dobro vratiti se u realnost. Monaku sam se pridružio jer ima ambiciozan projekat, a klub radi sve u svojoj moći da ispuni zacrtane ciljeve", rekao je Amerikanac rođen na Floridi po potpisivanju ugovora.

Raduje se saradnji sa Obradovićem.

"Dva puta sam se zajedno sa suprugom sastao sa Sašom Obradovićem. Veoma je otvoren i možete da pričate sa njim. Nisam doduše još video kako će to izgledati na terenu. Svi se razlikujemo na terenu i van njega. Znam da je čvrst, ozbiljan i da drži do discipline. Poseduje sve što je potrebno klubu na vrhunskom nivou".

Želi da napreduje i korak po korak ostavi dubok trag u Monaku.

"Nisam atraktivan tip igrača koji će konstantno postizati poene i to neće biti moja uloga. Želim da uradim sve u svojoj moći kako bi dolazili do pobeda. Želim da osvajam titule, kao i svi saigrači. Uradiću svoj posao i učiniti sve za pobede", zaključio je Braun.

Za Monako su pre američkog košarkaša potpisali Eli Okobo i Džordan Lojd, dok je ugovor sa klubom produžio Majk Džejms. Očekuje se da saradnju obnove i centri Donatas Motiejunas i Donta Hol, kao i Alfa Dijalo. Na pragu kluba je i pojačanje iz Ulma Džeron Blosomgejm.


tagovi

Džon BraunKK MonakoKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara