Dalibor Ilić (Starsport)
Dalibor Ilić (Starsport)

MVP nagrada ide u Laktaše: Dalibor Ilić najbolji u novembru

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 14:06

Reprezentativac Srbije obeležio 11. mesec u regionalnom takmičenju

Posledica odličnih partija u ABA ligi Dalibora Ilića bio je poziv selektora Svetislava Pešića. Tokom prvog prozora trenirao je sa reprezentacijom, ali nije dobio priliku da zaigra protiv Letonije i Belgije. Samo koji dan kasnije stigla je još jedna nagrada za mladog asa Igokee - u pitanju je MVP priznanje namenjeno najboljem igraču regionalnog takmičenja u novembru.

I pored njegovih dominantnih partija, na zvaničnom sajtu takmičenja se navodi da presudno bilo to što je dao veliki doprinos odličnim timskim rezultatima u ovom mesecu. Igokea je pobedila na dve od tri utakmice i ima sasvim realne šanse da se nađe u plej-ofu. Trenutno ima skor 5-4 na sedmoj poziciji.

Izabrane vesti

Ilić je tokom novembra prosečno beležio 20 poena, 7,3 skoka i 1,7 ukradenu loptu. Prosečan indeks korisnosti na poslednje tri utakmice iznosi 25,3. U tom segmentu i po poenima se nalazi na samom vrhu novembarske liste.

"Ne postoji tajna za moje partije u poslednje vreme", rekao je za sajt ABA lige Dalibor Ilić. "Dolazi do izražaja moj pristup treningu, naporan rad, individualni treninzi pored timskih... Imam jasnu ulogu u ekipi i potpuno sam fokusiran na to što treba da radim. Moji saigrači su takođe "krivi" za MVP nagradu".

Ove sezone će za šest ekipa biti mesta u plej-ofu. Trenutno petoplasirana Cedevita Olimpija ima isti učinak kao Igokea na sedmoj poziciji 5-4.

"Predaleko je da bismo o tome pričali. Ovo je potpuno drugačiji tim u odnosu na prošlu sezonu, a ABA liga je jača nego prethodne takmičarske godine. Srećan sam što smo konačno pronašli našu igru, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama...".

Pričao je i o treneru Draganu Bajiću, sa kojim sarađuje u Laktašima.

"Ne verujem da postoji igrač koji ne bi voleo ovakvu ulogu. Sigurno da je to bila vizija ljudi koji vode klub... Dragan Bajić je trener koji me je uveo u profesionalnu košarku, koji mi je dao prve seniorske minute... Veći deo karijere sam proveo sa njim i nema potrebe govoriti koliki je njegov doprinos u mom razvoju. Zahvalan sam mu na svemu", zaključio je Dalibor Ilić.


tagovi

IgokeaDalibor Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara