Vojdan Stojanovski protiv Sutjeske (©ABA League/Dragana Stjepanovic)
Vojdan Stojanovski protiv Sutjeske (©ABA League/Dragana Stjepanovic)

MZT opravdao ulogu favorita i pred svojom publikom izborio polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 19:56

Sutjeska pokazala zube, ali nije imala snage da se nosi sa domaćinom završnog turnira ABA 2 lige

Košarkaši MZT-a iz Skoplja treći su polufinalisti plej-ofa ABA 2 lige. Opravdali su ulogu favorita i pred svojim navijačima u Skoplju savladali Sutjesku - 73:68.

Bio je to duel najbolje plasiranog tima iz ligaškog dela i crnogorske ekipe koja je uzela poslednju kartu za Fajnal ejt. MZT će tako u polufinalu igrati sa predstavnikom Bosne i Hercegovine, jer se u poslednjem četvrtfinalu (21.00) sastaju Široki i Spars. Prvi polufinalni par čine Borac iz Banja Luke i Zlatibor.

Izabrane vesti

MZT je vodio tokom čitavog susreta, ali mu Sutjeska nije dozvoljavala da se odlepi. Domaćin je najveću prednost imao sredinom treće deonice, kada je stekao 13 poena viška, ali je Sutjeska stigla na samo pola koša minusa u odlučujućoj četvrtini. Odbio je tim iz Skoplja taj nalet rivala, sačuvao višak i na kraju zasluženo i očekivano odneo pobedu.

Pobednički sastav je sa 17 poena predvodio Kristijan Nikolov, a ispratio ga je iskusni Vojdan Stojanovski sa 15. Dvocifren je bio i Amerikanac Huan Dejvis sa 11 poena.

Od borbe u regionalnoj ligi Radosav Spasojević se oprostio sa 13 poena, koliko je u poraženoj ekipi postigao i Vladimir Tomašević. Srpski internacionalac Jovan Vojinović je dodao 10 poena, koliko je ubacio i košarkaš iz BiH Adi Zahragić.

ABA 2 PLEJ-OF

Sreda

Borac Banja Luka - Mladost 80:79

/Boldvin 18 - Gavrilović 27/

Helios - Zlatibor 82:84

/Mahkovič 18 - Nikolić 22/

MZT Skoplje - Sutjeska 73:68

/Nikolov 17 - Spasojević, Tomašević 13/

21.00: (2,10) Široki (14,0) Spars (1,80)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

MZT SkopljeKK SutjeskaVojdan StojanovskiDamjan Stojanovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara