Foto: AFP
Foto: AFP

Na Istoku sve poznato - Bogdan se protiv Majamija bori za plej-of

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 21:50

Devet utakmica u prepunom danu NBA akcije je okončano. Sada je sve poznato na Istoku pred plej-of.

Polovine lude NBA večeri je okončano. U poslednjem danu regularne sezone saznaćemo sve kada je tabela pred plej-of u pitanju. Sada je sve poznato na Istoku gde imamo parove i članove plej-in turnira.

Idemo redom. U plej-in turniru igraju Majami, Toronto, Atlanta i Čikago. Ove četiri ekipe se bore za poslednja dva mesta u plej-ofu Atlanta igra protiv Majamija, a Toronto protiv Čikaga. Poraženi iz duela Atlanta-Majami će imati drugu šansu protiv pobednika okršaja Toronta i Čikaga. Bogdanović nije igrao večeras u poslednjem meču regulatnog dela, kao i većina najboljih igrača širom lige.

Izabrane vesti

Klubovi na Istoku su kao po pravilu odmarali najveće zvezde pa praktično nijedno veliko ime nije bilo na parketu.

Što se tiče direktnih plasmana u plej-of. Tu je situacija već neko vreme poznata. Milvoki je prvi, Boston drugi. Oni čekaju pobednike plej-in turnira. Filadelfija je treća i igraće protiv Bruklina u prvoj rundi plej-ofa, a očekuje se sjajna serija između Klivlenda i Njujork Niksa. Naravno, sve serije se igraju na četiri pobede kao i prethodnih godina.

Zanimljivo da su Bruklin i Filadelfija igrali večeras u poslednjem meču regularnog dela, a uskoro će ukrstiti koplja u plej-ofu. Sada međutim nije bilo glavnih igrača. Filadelfija je ubedljivo slavila 134:105, a nije igrao Džoel Embid koji je obezbedio titulu najboljeg strelca sezone, a čeka se na MVP titulu.U odsustvu najboljih, meč je obeležio Kameron Tomas sa 46 poena. Ipak, moramo da pomenemo i Mikala Bridžisa, koji je ove sezone odigrao 83 utakmice jer je tokom sezone trejdovan iz Finiksa u Bruklin i tako probio granicu od 82. Da stvar bude još impresivnija, Bridžis u karijeri nikada nije propustio NBA utakmicu i otkako je stigao sa Vilanove odigrao je svaku!

Posebno je bilo zanimljivo na Floridi gde je Majami pobedio Orlando 123:110. Zanimljiv pre svega zbog dva imena - Paola Bankera i Judonisa Haslema. Momak na početku karijere i veteran koji završva. Bankero je ispisao istoriju i postao igrač sa najviše mečeva od 20 i više poena u ruki sezoni pa stao rame uz rame sa Lebronom Džejmsom sa po 40 takvih utakmica.

Što se Haslem tiče, odigrao je poslednju utakmicu u dresu Majami Hita i time završio igračku karijeru posle 20 godina igranja u NBA ligi. On je rođen u Majamiju, tamo išao u srednju školu i na fakultet i celu karijeru proveo u dresu Hita.

Plej-in turnir već počinje u noći između utorka i srede.

Sezona, što se tiče istočne konferencije, je završena za Vašington, Indijanu, Orlando, Šarlot i Detroit. Svi oni će imati nešto bolje pozicija kada dođe vreme NBA drafta.

 Poslednji dan sezone:

Boston - Atlanta 120:114

/Pričard 30 - Fernando/

Bruklin - Filadelfija 105:134

/Tomas 45 - King 20/

Čikago - Detroit 103:81

/Hejs 26, LaVin 17/

Klivlend - Šarlot 95:106

/Meril 17 - Mekgovens 22/

Majami - Orlando 123:110

/Haslem 24 - Haris 22/

Njujork - Indijana 136:141

/Topin 34 - Maturin 26/

Toronto - Milvoki 121:105

/Trent 23 - Viginton 17/

Vašington - Hjuston 109:114

/Gudvin 22 - Smit 20/

Dalas - San Antonio U TOKU

Denver - Sakramento U TOKU

Los Anđeles Lejkersi - Juta U TOKU

Minesota - Nju Orleans U TOKU

Oklahoma - Memfis U TOKU

Finiks - Los Anđeles Klipersi U TOKU

Portalnd - Golden Stejt U TOKU



tagovi

NBA ligaBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara