Kevin Panter (© Starsport)
Kevin Panter (© Starsport)

Najgori momenat za derbi: Panter 1/21 za tri, pojačanja nema, a na terenu "strahota"

Vreme čitanja: 6min | uto. 24.10.23. | 10:04

Crvena zvezda stiže već u četvrtak u petom kolu Evrolige, a crno-beli kako znaju i umeju moraju da se iskobeljaju iz evidentnih problema

Posle svih dešavanja na startu sezone na dva fronta, jedna stvar je kristalno jasna - nema goreg momenta za večiti derbi kada je Partizan Mozzart Bet u pitanju. Svi problemi u Humskoj su bili ogoljeni u ponedeljak uveče u dvorani "Ranko Žeravica" gde su Megini klinci pošteno opalili šamar ekipi Željka Obradovića, svega tri dana pred prvi ovosezonski okršaj sa Crvenom zvezdom u Evroligi (četvrtak, 18.30).

E sada, taj šamar može da otrezni i prodrma ekipu, ali teško da može da sakrije sve nedostatke koji se iz meča u meč ponavljaju u Partizanu pred duel sa najvećim protivnikom koji je i sam u evidentnim problemima. Međutim, na Malom Kalemegdanu su reagovali, doduše poprilično ekstremno - smenom trenera, dok u Humskoj reakcija može da bude samo na treningu tokom narednih dana jer o smeni trenera niko normalan ni ne razmišlja, a pojačanja po svemu sudeći nema, zapravo sigurno ih neće biti do četvrtka kada crno-beli ponovo budu istrčali na parket prepune Arene koja će im dati vetar u leđa, ali i motiva da se iskupe za sve prethodne partije.

Izabrane vesti

Ako se situacija sagleda realno, Partizan je za sada odigrao samo jedan dobar meč - protiv Asvela u Francuskoj u drugom kolu elitnog takmičenja. Napad je na tom meču izgledao sjajno, lopta se kretala, čak je i odbrana uspevala da sakrije sve nedostatke. Međutim, na preostalim mečevima bilo je to daleko od onoga što Željko Obradović očekuje od svoje ekipe na parketu koja je sastavljena tokom leta sa najvećim ambicijama. O pobedama protiv Cibone i Krke nećemo trošiti reči jer je razlika u kvalitetu prevelika da bismo uopšte nešto izvlačili iz tih mečeva. Znatno svrsishodnije je da se osvrnemo na okršaje protiv Makabija, Barselone i Olimpijakosa. Sva tri meča su crno-beli izgubili.

U Tel Avivu je bilo poprilično loše svih 40 minuta, ako izuzmemo blesak Alekse Avramovića koji je sam pokušavao da vrati tim u igru. Protiv Barselone se nije moglo koliko god da se tim trudi, a onda je došao Olimpijakos koji je pokazao ponovo loše lice ekipe u prvom poluvremenu, ali i drugu neku stranu tima. Viđeno je u Pireju kako izgleda kada crno-beli melju u trećoj četvrtini, ali na kraju u triler završnici posle produžetka, ekipa Partizana je pala rezultatski, a očigledno i emotivno. Jer kako drugačije objasniti ono što se dogodilo u dvorani "Ranko Žeravica" u ponedeljak uveče. Deca u dresu Mege su pretrčali, nadskakali i generalno u potpunosti nadigrali crno-bele u tolikoj meri da je na semaforu u jednom momentu stajalo 52:32. Jedini koji nije mogao da se pomiri sa dešavanjima na parketu je ponovo bio Aleksa Avramović koji je povukao tim uz Frenka Kaminskog, ušlo se u još jednu triler završnicu i još jednom je upisan poraz, ovoga puta autokošem Uroša Trifunovića. Doduše taj potez krilnog igrača crno-belih je najmanje zaslužan za poraz.

------

Igraj Prognozzer i pojuri 100.000 dinara BEZ ULOGA

------

Prst u ovom momentu mora da se uperi u Kevina Pantera. Kapitena ekipe, lidera u svlačionici i na terenu. Momak koji je prošle sezone donosio najveću radost navijačima je ovu sezonu počeo u evidentno lošijoj formi nego što se očekivalo. Naravno, nismo zaboravili šta smo pisali prošle nedelje, podsetili smo sve da je Panter i prošlu sezonu otvorio sa promašajima koji su živcirali crno-bele navijače, ali u ponedeljak uveče Kevin Panter je u potpunosti bio u autu što na kraju nije moglo da se nadomesti.

Nula poena za 15 minuta u igri je definitivno jedna od najgorih partija Pantera u dresu Partizana. Ipak, statistički ne najgora. Zanimljivo, baš u 4. kolu prošle sezone Panter je ostao na nuli. Bilo je to protiv Mornara u Baru kada je promašio svih 10 šuteva iz igre i meč okončao sa indeksom -11. Međutim postoji jedna vrlo bitna razlika, taj meč su crno-beli prošle sezone rutinski rešili u svoju korist, sada su izgubili.

Bez ubitačnog Kevina Pantera ova ekipa Partizana jednostavno nije ista i ne može da funkcioniše na način na koji je to osmislio Željko Obradović. Činilo se da je Panter u mislima bio zarobljen u Pireju, premotavajući film završnice kada su sudije procenile da je kapiten Partizana prešao preko pola. Evidentno je da kapiten crno-belih i dalje razmišlja o tim porazima, ali ako je prošla sezone bilo kakva naznaka, onda ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Panter zablista kada to bude najbitnije. Ipak, prekaljeni košgeter sada mora to da pokaže na parketu, a za njega i Partizan je najbolje da to bude već u četvrtak protiv Crvene zvezde jer u slučaju poraza, situacija se dodatno komplikuje.

U ovom momentu, najveći Kevinov problem je šut za tri. Igrač koji je prošle sezone bio nemilosrdan van linije 6,75 sa skoro 40% uspešnosti u Evroligi je sada na 0/9 u ABA ligi i 1/12 u Evroligi. Što znači da na sedam mečeva ove sezone ima ukupan šut za tri poena 1/21.

"Šta da kažem? Odigrao je slabu utakmicu. Kevin je neko ko je predan, odan. Nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ovakve situacije", rekao je Obradović o Panteru posle utakmice sa Megom.

Možda loša šuterska forma Kevina Pantera ne bi bila toliko u evidentna da ostatak tima takođe nije u problemu. Ako izuzmemo Aleksu Avramovića, Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija, ceo tim se još traži. Kako u napadu, tako i u odbrani. Posebno novajlije. Frenk Kaminski je protiv Mege najzad pokazao šta može da uradi u napadu, ali to sada mora da pokaže protiv Zvezde. Pi Džej Doužer evidentno u ovom momentu još nije ni bilzu da preuzme ulogu Dantea Egzuma iz prošle sezone. Na sve to Mateuš Ponitka se povredio i neće biti na raspolaganju neko vreme. Problemi u skoku su takođe vrlo evidentni. Generalno, kompletna igra tima u ovom momentu jednostavno nije dobra.

Zato se i priča o pojačanjima. Čeka se taj centar koji bi povezao redove u crno-belom timu, ali tog centra za sada nema. Prošao je taj čuveni NBA presek u noći između ponedeljka i utorka, ali za sada se još čeka na neki potez iz Humske. Ono što je sasvim jasno je da niko do četvrtka neće stići, a teško je očekivati novo lice i do narednog ponedeljka kada Partizan ponovo bude igrao protiv Zvezde, samo u ABA ligi.

"Nemam pojma ništa o pojačanju. Niti se bavim time u poslednje vreme. Bavim se svim ovim strahotama koje vidim na terenu", rekao je Obradović.

Sada je ostalo još samo tri dana da se strahote isprave i da se Zvezda dočeka u prepunoj Areni. Mogao bi baš taj jedan meč da preokrene sve u korist crno-belih, ali isto tako bi moglo da se dogodi da svi problemi budu produbljeni. Četvrtak će dati odgovore.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Split - Borac Mozzart 75:61

/Perković 21 - Uskoković 15/

Budućnost - Cibona 93:85

/Ros 16 - Aranitović 16/

Subota

Krka - Zadar 75:88

/Stergar 23 - Božić 24/

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72

/Tanasković 15 - Kobs 16/

Studentski centar - Mornar 94:79

/Kamenjaš 17 - Jovanović 18/

Ponedeljak

FMP - Crvena zvezda 72:83

/Voker 17 - Teodosić 11/

Mega - Partizan 88:86

/Đurišić 17 - Avramović 26/



tagovi

KK PartizanKevin PanterŽeljko ObradovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara