Obradović: Mogli smo lako da imamo tri pobede

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 23:09

Pohvale za Nanelija i Madara

Utakmica za pamćenje. Blistava partija čitave ekipe Partizan Mozzart Beta posle koje je trener Željko Obradović morao da bude zadovoljan.

Izabrane vesti

“Opet ću početi sa atmosferom. Došli su ponovo i dali nam ekstraordinarnu energiju. Čestitam igračima jer su zadržali koncentraciju od prvog minuta skoro do poslednjeg. Sada je bio drugačiji pristup u odnosu na utakmicu protiv Milana”.

Posle dva tesna poraza, ekipa je pokazala da može da se nadmeće sa svima. Tačnije pokazala je da ima kvalitet da beleži ubedljive trijumfe.

“Svesni smo da smo propustili dve odlične prilike, ali sam već pričao da sve što je iza, iza je. Okrećemo se samo onome što je ispred nas. Iz svake utakmice se izvlače pouke. Analizirali smo Milano, pripremili utakmicu i odigrali kako smo odigrali. Moglo je lako da bude 3-1, ali je 1-3. To je što je”.

Osvrnuo se na sam tok utakmice trofejni stručnjak

“Imali smo 27:11 posle prve četvrtine, to je pristojna razlika, zahvaljujući energiji, odbrani, ali i strpljenje u napadu. Koristili smo kvalitet igrača. Stvarno smo bili strpljivi. Naravno da je posle lakše i tečnije igrati. A protiv tima koji ima kvalitet, čak pet igrača na kecu, pritiskali su opet. Možemo da uđemo u to da su oni imali put iz Kaunasa, koliko je to uticalo na njih ne znam. Ali mi smo dobili veoma dobru ekipu. Sve što se vidi u statistici je jasno i to ohrabruje pred sledeće utakmice. Samopouzdanje je mnogo važno”.

Da li ste se plašili reakcije posle Milana?

„Insistirao sam na dobrim stvarima u analizi Milana. Rekao sam igračima. A da su greške problem odsustvo agresivnosti, da u odbrani mora još jače. A što se Žalgirisa tiče to je za sedam dana, Mornar ima momka koji daje preko 40. Pripremamo se za njega. On dominira u ovoj ligi a oni dobro igraju. Svu energiju usmeravamo na meč sa Mornarom“.

Usledilo je pitanje o Džejmsu Naneliju.

“Ne ističem igrače, ali nisam i neko ko kritikuje pred vama. Odigrao je dobru utakmicu, ali i ceo tim. Svi su dali apsolutno veliki doprinos. Znam kakve kvalitet Naneli ima. Na njemu je da nastavi u istom stilu. Kao i pred svima. Ostalo je još 53 utakmice u ligaškom delu. Biće vremena za sve. Svi će se dovoljno naigrati”.

Zanimalo je novinare i mišljenje trenera o izdanju Jama Madara.

“Ima potencijal. Pametan je momak, sada je dao ton odbrani, pritisak na loptu, a onda je uzeo i odgovornost u napadu. Za plejmejkera je iskustvo mnogo važno. Sve što je igrao ovde, mnogo će mu pomoći. Ali, ne može da se zadovoljava i da kaže da će da odmori posle dobre utakmice. Da bude posvećen kao što je do sada bio. Ne samo on. Imamo i Trifunovića i Glasa. Sigurno će imati minutažu. Od njih zavisi. Ja sam trener Partizana i svi koji su ovde moji su igrači. O svakom ću voditi računa. Mogu još više“.


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara