Džejms Naneli (© ABA League)
Džejms Naneli (© ABA League)

Naneli sprečio katastrofu, Partizan jedva izborio majstoricu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 21:02

Crno-beli su posle dosta muka savladali Studentski centar u Podgorici i tako vratili četvrtfinalnu seriju ABA lige u Beograd

Nije moglo teže od ovoga. Partizan Mozzart Bet je bio na ivici potpune propasti, da okonča sezonu već u četvrtfinalu ABA lige. Da nije bilo Džejmsa Nanelija u samom finišu ko zna šta bi se dogodilo. Ovako je Amerikanac na individualni kvaliet pogodio ključne šuteve u Podgorici protiv Studentskog centra za konačnih 81:79.

Partizan je gubio veći deo utakmice, sve je izgledalo da će se meč neslavno zahvršiti jer je falila energija kao na prvom meču u Pioniru, ali na kraju Džejms Naneli je rešio da sve preuzme u svoje ruke, pogodi sve bitne šuteve za majstoricu koja se igra u Beogradu u ponedeljak u Štark Areni.

Izabrane vesti

Naneli je ubacio 10 poena u poslednjih pet minuta utakmice, a meč je okončao sa 23 poena. Jedini bolji bio je Dante Egzum sa 24. Ostatak ekipe je bio daleko, daleko ispod očekivanog nivoa. Niko nije bio ni blizu dvocifrenog učinka. Kevin Panter je imao osam poena, a Alen Smailagić sedam. Najgori meč sezone odigrao je Zek Ledej sa pet poena (1/8 iz igre). Da stvar bude još gora, povredio se Jam Madar početkom treće deonice posle čega se nije ni vraćao na parket.

Studentski centra je ponovo odigrao bez straha, sa velikom dozom želje i energije, ali na kraju jednostavno nisu imali rešenja za Nanelija i njegove šuteve.

Sve ono što je krasilo prvu utakmicu viđeno je i na startu druge. Manjak energije crno-belih što Studentski centar koristi preko Felečera Mekigija za prednost 7:3. Partizan je ponovo igrao na mahove što nikako nije bilo dovoljno. Samo je Dante Egzum predstavljao konsnatnu opasnost po protivnika pa su njegovi koševi donosili dva puta izjednačenje, prvo na 19:19, a kasnije i na 32:32. Generalno, Partizan je mogao da bude zadovoljan što nije bio u osetnom zaostatku s obzirom na izgubljene lopte i procente šuta koji su se donekle popravili kada je Danilo Anđušić kročio na parket. Iskusni bek je vezao četiri poena, a uz nove koševe Egzuma, crno-beli su uspeli da izjednače u samom finiši prvog poluvremena - 40:40.

Koliko je odbrana loše funkcionisala najbolje je ilustrovao tajm-aut Obradovića koji je u jednom momentu podviknuo.

"Kada sam rekao da igramo ovakvu odbranu? Nikada!"

Još veći problem je bio što se ništa nije menjalo ni na startu treće deonice kada domaćin nastavlja da blista i dolazi sedam poena prednosti posle sjajne kontre za 47:40. Odmah je Obradović morao da reaguje minutom odmora posle čega je Panter prekinuo seriju protivnika. Uspeo je teškom mukom gost iz Humske da dođe do novog izjednačenja (52:52), ali nikako nije mogao da povede u tom periodu. Iz otvorenih pozicija promašivali su Anđušić i Papapetru pa je nastavljena klackalica. Kada god bi Partizan prišao, napravio bi seriju ćudnih odluka posle čega bi se domaćin odlepio i tako ukrug.

U poslednjih 10 minuta se ušlo rezultatom 63:60 za domaćina. Već odavno je bilo jasno da je đavo odneo šalu pa je Naneli pogodio, a odmah potom i Lesor zakucao na asistenciju Pantera za prvu prednost crno-belih još od samog starta meča. Međutim kratko je trajala sreća, jer na svaku dobru odluku u napadu, uglavnom je stizala loša u odbrani. U poslednja četiri minuta se ušlo sa dva poena prednosti Studentskog centra. Mukama naizgled bio kraj na 1:27 pre finiša meča kada je Džejms Naneli ogrnuo herojski plašt i pogodio trojku za 76:73, a potom i za pobedu.

Da drama bude upotpunjena, Studentski centar je imao šut za pobedu na manje od sekund pre kraja jer je Partizan ponovo uspeo da na neverovatan način izgubi loptu, ali domaćin nije uspeo da organizuje dobar napad.

Studentski centar - Partizan Mozzart Bet 79:81

/21:19, 19:21, 23:20, 16:21/

Studentski centar: Mekgi 15, Pavlićević 11, Ivanović, Vučeljić, Slavković 6, Hadžibegović 8, Goranović, Baćović 8, Tasić 9, T. Ivišić 2, Z. Ivišić 12, Drežnjak 8.

Partizan Mozzart Bet: Ledej 5, Drezgić, Koprivica, Panter 8 (0/2 za tri), Smailagić 7, Papapetru, Egzum 24 (7/9 za dva, 2/5 za tri), Naneli 23 (3/6 za tri), Lesor 5 (8sk), Trifunović 2, Anđušić 4, Madar 3.


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara