Filip Petrušev u dresu Srbije
Filip Petrušev u dresu Srbije

NBA skaut o Petruševu: Nije još spreman za NBA, ali ima sve predispozicije

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 12:26

Filadelfija će sasvim sigurno pratiti razvoj reprezentativca Srbije u dresu Crvene zvezde

Nikada Filip Petrušev nije krio da mu je cilj da zaigra u NBA ligi. Ipak, na ostvarenje istog će još uvek morati da sačeka. U Filadelfiji ga definitivno nisu zaboravili i nastavljaju da prate njegov razvoj, sada u Crvenoj zvezdi. Posle četiri odigrane utakmice u dresu Siksersa tokom Letnje lige, Petrušev je potpisao ugovor sa crveno-belima. Ovo je propratio specijalizovani sajt Heavy koji je razgovarao sa neimenovanim NBA skautom iz Istočne konferencije.

Podsetimo da je Petrušev prošle sezone igrao u Efesu, ali je imao izuzetno malu minutažu kod Ergina Atamana. Sada je na talentovanom centru da pokaže da može da se vrati na nivou na kojem je bio u dresu Mege, a pre toga u dresu Gonzage.

Izabrane vesti

"Precenio je sam sebe u ovom momentu", rekao je skaut i nastavio:

"Bio je dobar pre dve godine u Srbiji, pomislio je da je spreman za NBA ligu, ali Siksersi se nisu složili. Odlučio se za Tursku i nije bio spreman fizički. U ovom momentu fizički nije spreman za sve zahteve NBA lige".

Uprkos ovakvim izjavama, postoji vera da u budućnosti Petrušev može da bude NBA igrač jer ima sve predispozicije.

"Ima odličan osećaj za igru, biće on NBA igrač, uveren sam. Kada god ga gledate ističe se na terenu, odlično završava napade u reketu, sjajno se snalazi u pik-end-rol situacijama. Problem je u odbrani i još uvek treba da propravi šut, ali biće uskoro deo NBA lige".

Petrušev je posle dve godine na Gonzagi odlučio da izađe na NBA draft. Filadelfija ga je odbarala u drugoj rundi kao 50. pika. Ipak, usledio je povratak u Srbiju, u dresu Mege je dominirao kada je postao MVP ABA lige, potom je bio u Efesu, a sada je deo nove Crvene zvezde sa Vladimirom Jovanovićem na klupi.


tagovi

Filip PetruševKK Crvena zvezdaNBA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara