Željko Obradović i Nemanja Nedović (©Star Sport)
Željko Obradović i Nemanja Nedović (©Star Sport)

Nedović uz zvuk sirene, ovog puta za bolji međusobni skor

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 22:07

Srpski bek trojkom sačuvao Zvezdi prednost u odnosu na Partizan Mozzart Bet, za slučaj da međusobni skor bude odlučivao plasman

Oba evroligaška derbija, premijerna u istoriji košarkaških obračuna dva najveća srpska kluba na elitnoj sceni, završena su trojkama Nemanje Nedovića uz zvuk sirene.

U decembru je to učinio za pobedu pred krcatom Beogradskom Arenom, čime je utišao oko 18.000 navijača Partizan Mozzart Beta. Večeras je njegov hitac iz teške pozicije sveo prednost crno-belih na minimum i tako sačuvao bolji međusobni skor Crvenoj zvezdi! Podsetimo, crveno-beli su kao gosti slavili sa tri poena razlike (76:73), dok je večerašnji rezultat glasio 79:78 za Parni valjak.

Izabrane vesti

Pobedu jeste uzeo Partizan Mozzart Bet čime se izjednačio sa večitim rivalom na tabeli sa skorom 10-11, a razlog zašto je Nedovićeva trojka važna za crveno-bele je vrlo jednostavan - u slučaju da Crvna zvezda i Partizan Mozzart Bet na kraju sezone budu imali identičan skor, branilac triple krune imaće prednost i poziciju više.

Istina, do kraja ligaškog dela Evrolige ostalo je još 13 kola i sve je moguće, od toga da oba srpska kluba odu dalje, do toga da ni jedan ne prođe među osam najboljih. Ali, o tome će se razmišljati u narednim sedmicama i mesecima. Već naredne sedmice sledi dupli program u kojem igrači Duška Ivanovića gostuju Olimpiji u Milanu i Virtusu u Bolonji - utorak i četvrtak -, dok izabranici Željka Obradovića dočekuju Asvel u utorak, pa idu Žalgirisu na noge tri dana kasnije.

Posle toga crno-beli gostiju Bajernu u Minhenu, dok Crvena zvezda ide u Tel Aviv Makabiju. A onda kreće završni turnir Kupa Radivoja Koraća....



tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara