Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica

Nema više Srba u Kingsima, trejdovan i Bjelica

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 17:52

Naš as novi je igrač Majamija...

Nema više Srba u Sakramento Kingsima! Prvi je nogu povukao Vlade Divac (sa njim i Peđa Stojaković, nešto ranije Igor Kokoškov), potom je očekivano otišao i Bogdan Bogdanović, a evo večeras i Nemanja Bjelica napustio je prestonicu Kalifornije. Jedan od najočiglednijih i dugo najavljivanih trejdova upravo se dogodio, javljaju američki mediji, pa će srpsko krilo do kraja sezone nositi dres Majami Hita.

Sakramento je na ovaj način samo potvrdio da sve karte baca na razvoj Marvina Beglija. Bjelici je minutaža u odnosu na prošlu sezonu i te kako redukovana, zbog čega se mesecima unazad govorilo o mogućem trejdu. Poslednjih nedelja dileme nije bilo da odlazi, pitanje je bilo samo - gde?

Izabrane vesti

Kao opcije pominjali su se Filadelfija Seventisiksersi, zatim Golden Stejt Voriorsi, Milvoki Baksi, čak i Boston Seltiksi, gde bi na kraju mogao da završi Bogdanović, govorkalo se danima unazad.

Beli je naposletku ipak završio u Majamiju, timu koji na taj način širi roster i priprema se za duge plej-of serije. Očekuje se da srpski as najveću konkurenciju za minutažu ima u Trevoru Arizi i Andreu Igudali.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Fenerbahčea ima 32 godine i dovoljno prostora za još jedan dobar ugovor u najjačoj ligi sveta. Podsetimo, aktuelni mu ističe na kraju sezone i ukoliko mu Majami ne ponudi novi, Bjelica će biti u mogućnosti da kao slobodan agent krene u potragu za novim poslodavcima.


tagovi

NBA ligaNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara