Džon Holand (© Printskrin)
Džon Holand (© Printskrin)

Nestvarna priča Džona Holanda: Došao sam u Portoriko na odmor, gazda kluba me ubedio da ostanem i borim se za titulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.22. | 16:38

"Nisam imao ni opremu sa sobom, a to je bilo dva dana pre nego što sam potpisao sa Zvezdom", priča Amerikanac za Mozzart Sport

Mnogi su se iznenadili kada su na društvenim mrežama videli klipove Džona Holanda, novog igrača Crvene zvezde, kako igra ozbiljnu košarku u Portoriku. On je trenutno član ekipe Faharda koja je u plej-ofu nacionalnog šampionata bori da prođe u polufinale. Ono što su se svi pitali kada su videli harizmatičnog Amerikanca kako igra - kako je moguće?

Izabrane vesti

"Zapravo ovo je baš luda priča", bez zadrške Holand iz Portorika priča za Mozzart Sport, "Znaju svi koliko sam strastven i koliko volim košarku. Došao sam u Portoriko na odmor. A onda me je vlasnik kluba ubedio da ostanem i igram za njih plej-of. Moj plan je bio da odem do Portorika samo na vikend kako bih malo predahnuo, a sada sam ovde i igram, borimo se za titulu. Nisam imao ni dovoljno opreme kada sam se dogovorio da ostanem. Bio je to početak plej-ofa i osetio sam da imamo šansu da uradimo nešto specijalno... Jednostavno nisam mogao da odolim. Ja sam u svojoj srži košarkaš, ne mogu da odolim nadmetanju. Na sve to, dogovorili smo se svega dan ili dva pre nego što sam potpisao sa Crvenom zvezdom. Nisam ni znao da li ću igrati u Evropi naredne sezone."

Holand je do sada već odigrao šest mečeva za Fahardo. Njegova ekipa igra protiv Ponse, a u trijumfu u šestom meču četvrtfinala, nova akvizicija crveno-belih je ubacio 20 poena. Da će izuzetno spreman stići na pripreme Zvezde govori i podatak da na parketu provodi 33 minuta i beleži skoro 19 poena po meču.

Podsetimo da je Holand prošle sezone sa velikim uspehom igrao u Bursi kod Dušana Alimpijevića. Bio je jedan od ključnih faktora u neverovatnom nizu pobeda u Evrokupu kada su redom padali Partizan, Cedevita, Andora. Na kraju u finalu Evrokupa zaustavio ih je Virtus Bolonja.

U čitavom tom periodu Holand je postao ekstremno popularan, pre svega zbog srčanih izjava, a to je pokazao i u intervjuu za naš portal koji je objavljen 13. jula.

"Srce sam spreman da ostavim na terenu, stižem sa mentalitetom pit bula. Biću sada ozbiljan, zaista sam vrlo zadovoljan i motivisan da na pravi način nastavim karijeru u Zvezdi, klubu sa renomeom i bogatom istorijom. Velika je stvar biti deo toga. Ne mislim da sam bitan lično ja ili neke moje izjave, već tim. Važno je kako ćemo da igramo kao grupa. Ja sam timski igrač, jedva čekam da sve počne“, rekao je tada Holand.

Kompletan interjvu možete videti na linku ispod.

Jasno je da je Holandu u glavi samo košarka. Posle plej-ofa u Portoriku imaće nekoliko dana odmora i onda kreću pripreme sa Crvenom zvezdom koje po običaju počinju sredinom avgusta.

Amerikanac koji pokriva poziciju beka i krila je samo jedno od novih imena u timu trenera Vladimira Jovanovića. Stigli su već Nemanja Nedović, Hasan Martin, Dalibor Ilić, Filip Petrušev i Ben Bentil.

Ukoliko ovakav nivo energije Holand pokaže u crveno-belom dresu, nema dileme da će postati ljubimac navijača.


tagovi

Džon HolandKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara