Kajri Irving (@AFP)
Kajri Irving (@AFP)

Netsi doneli odluku: Irving izbačen iz ekipe dok se ne vakciniše

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 18:00

Bruklin kreće u sezonu bez sedmostrukog ol-star igrača, a pitanje je hoće li uopšte i igrati

Bruklin Netsi odučili su da ne izađu u susret svom košarkašu i poštuju njegovu volju da se ne vakciniše protiv virusa Kovid 19. Umesto mogućnosti da igra na gostovanjima, u američkim državama u kojima vakcinacija nije obavezna, Netsi su odlučili da suspenduju Kajrija Irvinga.

Generalni menadžer Šon Marks saopštio je da sedmostruki ol-star igrač neće moći da igra, niti trenira sa ekipom, sve dok ne bude mogao u potpunosti da se stavi na raspolaganje treneru Stivu Nešu. U prevodu, dok se ne vakciniše.

Izabrane vesti

"Kajri je doneo ličnu odluku i poštujemo njegovo pravo izbora. Trenutno mu njegov izbor ne omogućava da bude standardan član tima, a mi ne dozvoljavamo nijednom članu naše ekipe da bude povremeno dostupan. Imperativ nam je da nastavimo da pravimo hemiju u ekipi i promovišemo vrednosti zajedništva i požrtvovanja. Naše šampionske ambicije nisu se promenile, a da bismo ih ostvarili potrebno je da svako gura u istom smeru. Uzbuđeni smo zbog skorog početka sezone i nadamo se uspesima koji će naše navijače učiniti ponosnima", poručio je Marks.

Vlasti Njujorka zabranjuju nevakcinisanim osobama prisustvo u javnim objektima, tako da Irving ne bi mogao da igra utakmice u Barkli centru (kojih je, ne računajući plej-of, 41 u Bruklinu, kao i dve u Njujorku protiv Niksa), ali ima pravo da dolazi u Bruklinov trening centar, jer se on smatra privatnim posedom. To mu, ipak, neće biti omogućeno kada je ekipa tamo.

Ova suspenzija odraziće se i na primanja 39-godišnjeg beka, pošto ga Netsi navodno neće plaćati dok ne igra. Njegova minimalna zarada za ovu sezonu po ugovoru je 34.916.200 dolara, a Jahu Sports piše da će svaki propušten meč Irvinga koštati 381.181 dolara.

Po nekim informacijama koje su se pojavile u američkim medijima, zbog čitave situacije sjajni košarkaš bi mogao da se odluči na odlazak u penziju.

"Zaštićen sam od Boga, kao i moj narod. U ovome smo zajedno", poručio je Irving nedavno na Tviteru i nagovestio da neće menjati odluku.

Pored Njujorka, zabranjen ulazak nevakcinisanima u dvorane je i u San Francisku.



tagovi

Kajri IrvingBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara