Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Nezaustavljivi Partizan - niko ne melje kao crno-beli u poslednjih 20 kola Evrolige

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 16:51

Posle 4-9, u narednih 20 utakmica ekipa Željka Obradovića ostvarila najbolji učinak u čitavoj Evroligi

Prepričavaće se uspon Partizan Mozzart Beta u Evroligi. Tim koji je posle 13. kola bio otpisivan, na meti brojnih kritika zbog loše odbrane, propuštenih prilika. Klub iz Humske je bio pri dnu tabele sa učinkom od četiri pobede i devet poraza, a onda čudo. Ulazak u formu kakvu niko u Evropi nije pokazao, u narednih 20 utakmica elitnog takmičenja, crno-beli beleže neverovatnih 15 pobeda što nikome nije pošlo za rukom.

Crno-beli su 13. decembra bili u Francuskoj, tačnije igrali meč protiv Asvela koji su vrlo lako mogli da pobede da su odigrali nešto pametnije u završnici, ali baš te loše završnice su bile karakteristika crno-belih u prvoj polovini sezone kada se pamte kiksevi u Baskoniji kada su sve imali u svojim rukama, a posebno trojka Nemanje Nedovića kada je klub iz Humske bio nadomak trijumfa na prvom istorijskom večitom derbiju u Evroligi. Sve pomenute utakmice je Partizan izgubio, a kulminacija loših igara je zabeležena u Francuskoj posle čega je tim Željka Obradovića bio na udaru, pojedini navijači su čak smatrali da je potrebno rasformirati sve... kako su samo pogrešili i prenaglili.

Izabrane vesti

"Verujem u ovaj tim, imamo tradiciju i projekat koji predstavlja proces", rekao je bio Željko Obradović dok su se nizali loši rezultati.

Stvari su drastično krenule da se menjaju oko nove godine, potrefilo se da smo baš tada pričali sa kapitenom crno-belih Kevinom Panterom koji je svaršeno opisao kako se osečao u tim momentima.

"Poteškoće u košarci su kada dajete sve od sebe, na svakom treningu, svakoj utakmici, apsolutni maksimum i stvari opet ne idu kako ste zamislili… E, to su izazovi koje tim mora da prevaziđe. Ovo može da se primeni i na život, ne samo za sport i košarkaški parket. Ako vas zadesi teška situacija u životu, bez obzira šta je u pitanju, tada ćete znati ko su vam prijatelji. Uvek kažem: Lako je biti prijatelj ili dobra osoba kada je sve oko tebe lepo. Budi dobar čovek i prijatelj kada je sve oko tebe loše. Tada pokazuješ zapravo ko si. Tako je i sa timskim sportom, tim pokaže pravi karakter kada daje sve od sebe, a opet ne može da pobedi. Tada ili padaš ili se izdižeš i pokazuješ pobednički karakter".

Fantastična igra je počela protiv dvostrukog šampiona Evrope. Videlo se čak i po poseti od 13.000 ljudi u Areni da euforija polako opada, malo ko je verovao da Efes može da padne, ali tada Partizan Mozzart Bet pokazuje pobednički karakter, a posebno se pamti trojka Džejmsa Nanelija koja je srušila protivnika.

"Ne obraćam pažnju na to, igramo timsku igru", skromno će Naneli na konstataciju novinara da je to jedan od prelomnih momenata u sezoni.

Da li on priznaje ili ne, nije ni toliko bitno. Njegova trojka je inicirala seriju pobeda, padali su Fenerbahče u Istanbulu, Bajern u Beogradu, a onda je u glavnom gradu Srbije demoliran Monako 100:80.

Serija je na kratko prekinuta u Tel Avivu, i Valensiji, a onda ključan deo sezone. Pobeda protiv Crvene zvezde, surov revanš Asvelu, veličanstvene pobede u Kaunasu i Minhenu... euforija tada se bliži vrhuncu, da bi odjednom krenuli da padaju rekordi.

Protiv, Olimpijakosa, Barselone i Reala je dolazilo preko 20.000 navijača u dvoranu. Odjednom je Partizan postao najveći hit u Evropi, a zvanična potvrda je stigla u Monaku gde je ekipa Željka Obradovića i zvanično obezbedila plasman u najboljih osam.

Kada se pogleda tabela Evrolige nakon 13.kola i danas nakon 33.kola, Partizan je u tih 20.kola klub sa najboljim skorom pobeda i poraza 15-5, a za njim slede Real i Olimpijakos sa skorom 14-6.

Izgleda da crno-bela ekipa nema nameru da se zaustavi. Seriju trijumfa može da produži u petak protiv Panatinaikosa, a onda ide ono najzanimljivije. Plej-of Evrolige, samo da se vidi ko će biti protivnik timu Željka Obradovića.



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara