Nikola Jokić: Mi ne volimo sport i košarku, samo pobede i medalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 12:42

Najkorisniji igrač NBA lige govorio na okupljanju košarkaške reprezentacije Srbije

Teško leto čeka košarkašku reprezentaciju Srbije. Kuju se planovi vezani za Prvenstvo Evrope, ali imaće izabranici Svetislava Pešića vraški težak posao u kvalifikacijama za Mundobasket, posebno posle senzacionalnih poraza od Belgije.

Međutim, sve bi trebalo da bude mnogo lakše za Orlove, pošto se u dres sa nacionalnim grbom vratio Nikola Jokić. Najkorisniji igrač NBA lige trebalo bi da promeni krvnu sliku reprezentacije Srbije, donese ogroman kvalitet koji će biti jednačina za više nepoznatih za rivale.

Izabrane vesti

Tokom današnjeg okupljanja u Sportskom centru u Staroj Pazovi Jokić je delovao karakteristično mirno. Bez teških reči i obećanja, kao da se čuva za teren, gde će nam biti najpotrebniji.

”Super se osećam, kao i svaki put kada vidim ove momke. Neke sam i sada upoznao. Treniramo, tek smo počeli i videćemo dokle ćemo dogurati. Prvi cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, tačnije kvalifikacione utakmice i da nastavimo sa takmičenjima”, bile su prve reči Nikole Jokića.

Logično je da je u podsvesti Orlova Evropsko prvenstvo, ali će fokus biti na mečevima protiv Grčke u kvalifikacijama za Mundobasket.

”Neće biti lako. Kažem, glavno je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, a posle ćemo da pričamo o Evropskom prvenstvu. Svi idemo tamo sa ciljem da osvojimo turnir, ali prvo idemo dan po dan, da treniramo i idemo polako. Da se tako izrazim, moramo da se pazimo”.

Svestan je očekivanja javnosti.

”Mi ne volimo sport i košarku, mi volimo pobede i medalje”. 

Da li znaš kako drugi gledaju Srbiju sa tobom u ekipi?

“Ne znam”.

Nije govorio o ličnim motivima.

”Da budemo ekipa i ostanemo zajedno”.


tagovi

Nikola Jokićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara