Nikolo Meli (©Star Sport)
Nikolo Meli (©Star Sport)

Nikolo Meli: Nemamo mnogo šansi jer je Srbija bolja, ali lepota košarke je to što je sve moguće

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 09:00

“Svesni smo da je Srbija veliki favorit u ovoj utakmici, to su činjenice, to je statistika...", kaže italijanski as

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Prvi dan boravka srpskih novinara u Berlinu prošao je uz trening italijanske reprezentacije na parketu Mercedes Benc Arene. Azuri su dobili svojih nešto više od sat za rad i pripremu uoči klasika sa Srbijom u osmini finala Evrobasketa (nedelja, 18.00), a pošto je selektor Đanmarko Poceko dao svojim igračima voljno pred naše kamere, mikrofone i diktafone stao je Nikolo Meli.

Izabrane vesti

Nekadašnji NBA as na meč sa Orlovima gleda kao na najveći izazov generacije u ovom trenutku i bez obzira na uspone i padove u grupi igraju u Milanu veruje da Azuri mogu daleko bolje na startu nokaut faze.

“Svesni smo da je Srbija veliki favorit u ovoj utakmici, to su činjenice, to je statistika, ali lepota košarke je to što je sve moguće“, poručio je Meli.

Nedelja, 18.00: (1,20) Srbija (19,0) Italija (5,00)

Iako svi pričaju o partijama nezaustavljivog Nikole Jokića, svestan je i centar milanske Olimpije da je Srbija mnogo više od jednog igrača, pa čak i kada je u pitanju dvostruki uzastopni MVP...

“Srbija definitivno ima snagu na svim pozicijama i ne zavisi samo od jednog igrača. Da, Jokić vam je najvažniji igrač u timu, pritom je među najboljim, ako ne i najbolji igrač na svetu. Opet, tu su Micić, Lučić, Gudurić, Kalinić... Sigurno ću nekog zaboraviti. Toliko je dobrih igrača u vašem timu, zato će biti teško“.

Italija zna kako se pobeđuje Srbija, učinila je to u finalu prošlogodišnjih kvalifikacija za Olimpijske igre. To je, ipak, bio potpuno drugačiji tim u odnosu na ovaj u Berlinu...

“Nemamo mnogo šansi, jer je Srbija mnogo bolji tim od nas. Ali, šanse i dalje postoje za nas. Nikada nije tako da ona druga strane ostane sa nula procenata šansi. Čak i da je 99-1 odsto u korist Srbije, izaći ćemo na parket, igraćemo sa vatrom srcem, pokušati da pobedimo i prođemo dalje“.

Mnogo se toga promenilo za Italiju od pripremnog duela sa Srbijom u Hamburgu pre tri sedmice, do danas. Verovatno najveća je gubitak prve zvezde Danila Galinarija zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta.

“Ta povreda nas je mnogo uzdrmala, on je jedan od naših ključnih igrača. Galo je bez sumnje jedan od najtalentovanijih igrača u istoriji italijanske košarke. Za nas je to veliki gubitak. Prošlo je dosta vremena od utakmice u Hamburgu, tako da se oseti napredak. Bolji smo kao tim nego što smo bili tada, baš kao i Srbija. Znamo se bolje, imamo iskustvo, igrali smo utakmice i neke stvari u našoj igri smo promenili kako bismo izašli spremniji Srbiji na crtu. Svakako, očekujem drugačiji meč“.

Italija je kroz trnje došla do plasmana u nokaut fazu. Strepeli su Azuri dugo zbog poraza od Ukrajine, ali su na kraju preko Velike Britanije uspeli da obezbede kartu za Berlin i to sa četvrte pozicije...

“Nismo mi odigrali toliko lošu grupnu fazu, samo nismo igrali odigrali dobro protiv Ukrajine, što je kompromitovalo našu poziciju u grupi. Onda je Estonija dobila jednu utakmicu, a igre Ukrajine su mnogo toga promenile za nas. Odradili smo dobar posao protiv Hrvatske i Estonije, suprotstavili smo se Grčkoj, sada je kompletan fokus na utakmici sa Italijom“.


tagovi

košarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022Nikolo Meli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara