Janis Adetokunbo (Foto: fiba.basketball)
Janis Adetokunbo (Foto: fiba.basketball)

Novi selektor Grčke Itudis računa na braću Adetokunbo

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 14:29

Janis i Tanazis bi trebalo da brane boje Helena na Evrobasketu narednog leta

Iako se odavno spekulisalo, sinoć je stigla i zvanična potvrda - Dimitris Itudis je novi selektor Grčke.On neće voditi ekipu tokom kvalifikacija za Mundobasket, već će mandat otpočeti na kontinentalnoj smotri narednog leta. Sotiris Manolopulos će pokušati da odvede Helena na Svetsko prventsvo. Eurohups javlja da će novi selektor na Evrobasketu moći da računa i na jednog od najboljih košarkaša planete Janisa Adetokunba.

Bivši reprezentativci i trenutno članovi stručnog štaba Grčke Nikos Zizis i Dimos Dikudis bi ove nedelje trebalo da se sastanu sa Janisom i njegovim bratom Tanazisom u Milvokiju, kako bi razgovarali o njihovom učešću na Evropskom šampionatu. Itudis je navodno već popričao sa aktuelnim NBA šampionom na tu temu.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Adetokunbo je pokazao želju da obuče dres Helena na kontinentalnoj smotri. On je prvi put za Grčku zaigrao 2013. godine, kada je branio boje U20 reprezentacije. Za seniore je debitovao godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu, a boje Helena branio je i na Evrobaskteu 2015. godine, kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Torinu 2016. godine, kao i na Mundobasketu u Kini pre dve i po godine. Upisao je 49 nastupa i prosečno beležio 11,7 poena po susretu.

Propustio je kontinentalnu smotru 2017. godine zbog povrede kolena, ali je njegov brat bio deo te selekcije. Tanazis je igrao na svim međunarnodnim turnirima u bojama Grčke od 2016. do 2019. godine. Prosečno je beležio 5,8 poena po meču.

Grke u prvoj fazi Evrobasketa od 2. do 8. septembra čekaju dueli sa Hrvatskom, Italijom, Velikom Britanijom, Ukrajinom i Estonijom u okviru Grupe C koja se igra u Milanu. Traže kartu za eliminacionu fazu koja će se igrati u Berlinu. Finale je zakazano za 18. septembar.


tagovi

košarkaška reprezentacija GrčkeDimitris ItudisJanis AdetokunboTanazis AdetokunboNikos Zizis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara