Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović: Bitna pobeda pred Evrokup i brutalan raspored, igrači sa klupe moraju da pomognu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 22:04

"Nadam se da ćemo izgledati sve bolje iz meča iz meč i da će igrači koji nemaju veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu. Počinje brutalan raspored sa dve utakmice u toku nedelje. Svaki igrač mora da zna da će biti bitan i važan za ekipu", poručio je trener Partizana

Prvi favorit za osvajanje ABA lige posle četiri kola je jedini neporažen tim u regionalnom takmičenju. Ruku na srce, poslužio ga je i raspored, ali pobedama se u zube ne gleda. Potpuno novi tim polako sazreva, a trijumf nad Cibonom u regionalnom klasiku došao je kao nagrada za naporan rad tokom priprema i na startu sezone, ali i odlična uvertira pred početak borbe u Evrokupu, istakao je na konferenciji za medije posle susreta u Zagrebu trener Partizana Željko Obradović.

Trener crno-belih je zadovoljan, a iskoristio je priliku i da pohvali mladog kolegu Vladimira Jovanovića za posao koji obavlja u Ciboni.

Izabrane vesti

"Kao što znate imali smo dva tima koja su do ovog trenutka bila neporažena. Imali smo jedno veoma lepo iskustvo da igramo sa Cibonom na turniru u Opatiji. Probali smo da analiziramo tu utakmicu, ali i sve ostale koje je Cibona do ovog trenutka igrala. Znali smo da je to tim koji od prvog do poslednjeg minuta igra na najvišem mogućem nivou i da igra agresivnu košarku. Tako su igrali i danas bez obzira na to što smo mi u pojedinim trenucima imali vođstvo od 12 do 14 razlike. Nisu se predavali, uspevali su da se vraćaju u meč i ja im zaista čestitam na tome i na svemu što su do sada uradili u dosadašnjem toku prvenstva. Mlada ekipa sa trenerom koji radi odličan posao".

Obradović ističe da Partizan mora da donosi prave odluke i drži odbranu na visokom nivou.

"Što se nas tiče imamo trenutke kada igramo zaista veoma dobro i veoma pametno, ali tako imamo i trenutke kada donosimo veoma loše odluke. Svaki put kada se tako nešto desi to je naravno zasluga i protivničke ekipe i njihove agresivnosti, ali ono na čemu ćemo morati da insistiramo je upravo to. Da donosimo prave odluke, ali košarka je takva igra da nekada pogađaš, a nekada mašiš. Treba lopta da bude u rukama kod onih od kojih očekujemo da u tom trenutku budu najvažniji na terenu".

Napravili su crno-beli odličnu uvertiru pred početak Evrokupa i sudar sa Hamburgom. Od naredne sednice ulaze košarkaši Partizana ulaze u pakleni ritam. Obradović dodaje i da igrači sa klupe moraju da daju veći doprinos, ali i da se nada da će ekipa iz meča u meč izgledati sve bolje.

"Pobeda koja pre svega daje samopouzdanje zbog toga što naredne sedmice počinje Evrokup. Igramo prvu utakmicu u Nemačkoj i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i da će igrači koji u ovom trenutku nemaju neku veliku minutažu shvatiti da moraju da pomognu timu, jer počinje ono što je veoma bitno, a to su dve utakmice u toku sedmice, tako da svaki igrač mora da zna da će biti veoma bitan i važan za ekipu".



tagovi

KK PartizanFK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara