Željko Obradović (©ABA LIGA – Budućnost)
Željko Obradović (©ABA LIGA – Budućnost)

Obradović: Katastrofa u odbrani, ako želimo da budemo ozbiljni mora da se znaju neke stvari

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 23:08

“Posle toliko priprema i rada oni promašuju slobodna bacanja, to je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli susret plej-ofa“

Partizan nije uspeo, igraće se majstorica posle trojke Vladimira Micova i slabo izvedenog poslednjeg napada na četiri sekunde do kraja.

Budućnost se provukla kroz iglene uši, Partizan je propustio veliku šansu u poslednjim sekundama iako je bio u zaostatku svih 40 minuta...

Izabrane vesti

“Čestitam Budućnosti na zasluženoj pobedi, bili su bolji od nas svih 40 minuta. Uspeli smo na kraju da se vratimo u utakmicu, imali šansu da pobedimo, ali smo odigrali katastrofalnu odbranu i veoma konfuzan poslednji napad. Ovo je plej-of, nebitno je da li se prva utakmica završila sa jednim, 11 ili 21 poenom razlike, važno je da je sada 1-1 u seriji. Idemo u Beograd na majstoricu, sada ponovo sve moramo da analiziramo i da vidimo šta moramo da uradimo bolje da bismo eventualno dobili treću utakmicu i otišli u finale“,. izjavio je Obradović posle utakmice.

Jedno od pitanja bilo je vezano za deset promašenih slobodnih bacanja crno-belih u prvom poluvremenu...

“To je nešto što je bilo mnogo važno u prvom poluvremenu. Čak i u tim okolnostima uspeli smo da se vratimo, veliko je pitanje zbog čega moji igrači toliko promašuju slobodna bacanja. Posle toliko priprema i rada oni promašuju slobodna bacanja, to je previše za bilo koju utakmicu, a kamoli susret plej-ofa“.

Da li je i koliko porazu doprinelo to što je Kevin Panter ostao bez poena?

“On je bitan igrač, ali i bez njega smo došli u situaciju da branimo poslednji napad i dobijemo, čak smo imali i mogućnost da posle iz auta pobedimo. Ali nismo, što znači da nešto ne radimo dobro. Jedan tim koji pretenduje da bude ozbiljan mora da zna kako se brani koš na dva razlike, da je nemoguće da dođe do šuta za tri poena. Ali, desilo se, ništa preko noći ne može da se promeni“.

Aleksandar Džikić je posle utakmice istakao kako je njegov tim pokazao veću želju za pobedom i pre svega za borbom što se prelilo na konačan ishod...

“Čestitam svojim igračima, velika je stvar pobediti Partizan, tim koji je imao šansu da završi ovu seriju, izborili smo majstoricu i to je dobro. Mogli smo da igramo još bolje, naročito u onim momentima kada smo valjda čekali da prođe vreme, kao da smo čuvali rezultat. Imaćemo o čemu da razgovaramo posle utakmice, oni će u treći meč izaći još spremniji, znamo da će biti pun Pionir njihovih navijača. Došli smo do toga da jedna utakmica odlučuje finalistu i mislim da je to dobra stvar“, rekao je Džikić i dodao:

“U najavi utakmice sam rekao da moraš da imaš čvrstinu i mogućnost da pariraš u skoku i duelima kako bi dobio. Nije nikakvo pitanje koji je tim talentovanije, moramo samo da se borimo i to smo pokazali više nego prošli put. Oni mogu bolje, možemo i mi, videćemo ko će da dobije treću utakmicu“.

Da li je psihološka prednost na strani Budućnosti?

“Psihološka prednost ne znam na čijoj je strani, Pionir takav kakav jeste, pun njihovih navijača anulira sve neke naše prednosti. I mi i oni želimo istu stvar, lako je reći da je nama lakše da igramo tamo od njih. Nema filozofije, moraš da se boriš. Kada daš sve od sebe, šta god da se desi – u redu je. Samo da ne uđemo u svlačionicu posle utakmice i ne kajemo se zbog nekih stvari“.

Datum i vreme odigravanja treće utakmice biće naknadno objavljeni.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK PartizanAleksandar DžikićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara