Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Obradović morao da izvlači tešku artiljeriju da bi slomio Igokeu

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 21:46

Partizan Mozzart Bet tek u trećoj deonici slomio otpor protivnika i na kraju ubedljivo pobedio pred evroligaški spektakl u petak protiv Panatinaikosa

Kada se iz nedelje u nedelju ekipa psihički prazni posle velikih pobeda u Evroligi, sve teže postaje Partizan Mozzart Betu da pronađe potreban nivo energije za protivnike u ABA koji samo čekaju da naprave senzaciju. Videlo se to i prošle nedelje u Železniku kada je FMP mučio izabranike Željka Obradovića više od dva sata, a ni sada nije bilo lako. Morao je trener kluba iz Humske da uvede u trećoj četvrtini najbolje što ima samo da bi slomio otpor žilavoj Igokei u 25. kolu ABA lige, na kraju je upisana pobeda 89:74.

U relativno opuštenoj atmosferi na tribinama i parketu, Igokea je dugo odolevala, čak i povela početkom drugog poluvremena kada je Obradović odlučio da više nema šale sa gostima. Na parket su kročili momci koji donose pobede u Evroligi, a protiv Igokee su uspeli da naprave 11 poena prednost pred ulazak u poslednjih 10 minuta što je bilo dovoljno za trijumf, a još bitnije da se održi pozicija na vrhu tabele.

Izabrane vesti

Svi osim Balše Koprivice su se upisali u listu strelaca, a najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 15 poena. Pratio ga je Alen Smailagić sa 10.

Odlučila je Igokea da se nadmeće sa crno-belima od samog starta. Igralo se šut za šut. Igosi su čak imali i prednost u nekoliko navrata u prvoj deonici dok Partizan nije uhvatio ritam preko Uroša Trifunovića i Jama Madara koji su doneli prednost, a odlazak na 10 poena prednosti je bilo delo Zeka Ledeja koji je pogodio trojku za 30:2. Ali Igokea se održavala u životu.

Nisu se predavali ni u momentima kada je izgledalo da će domaćin rutinski da pobegne na veliku razliku, umesto toga, crno-beli su krenuli da prave greške u serijama, a iako nije viđe preokret u prvom poluvremenu ostao je utisak da je falila energija posebno u odbrani jer u napadu je sve funkcionisalo na nivou što i rezultat pokazuje – 50:44.

Evidentno je bilo da je Igokea osetila letargiju u taboru Partizana, pa su početkom drugog poluvremena i poveli, a onda ključan momenat meča: Obradović zove tajm-aut razočaran izdanjem petorke na parketu i odlučuje da uvede najbolje što ima. Dantea Egzuma, Kevina Pantera, Džejmsa Nanelija, Joanisa Papapetrua i Zeka Ledeja, petorka koja je prethodnih nedelja lomila Real Madrid i Olimpijakos.

Očekivano gosti iz Laktaša nisu mogli da pariraju najboljem što klub iz Humske ima. Vrlo brzo crno-beli prave seriju za povratak na dvocifreni plus, a on je iznosio 11 poena pred ulazak u poslednju deonicu. Bila je to sasvim dovoljna zaliha da se privede meč kraju, a bio je to znak da posle dužeg vremena minutažu dobije i Balša Koprivica koji nije igrao još od januara zbog mononukleoze.

 

Partizan Mozzart Bet – Igokea 89:74

/33:25, 17:19, 18:13, 21:17/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 9, Ledej 8, Avramović 15, Koprivica, Panter 7, Smailagić 10, Papapetru 5, Egzum 8, Naneli 7, Trifunović 8, Anđušić 4, Madar 8.

Igokea: Kondić 12, Nerandžić 18, Delalić 3, Stanković, Kroford 9, Jošilo 5, Talić 2, Valer 3, Radošić 4, Dorđević 18.

ABA LIGA – 25. kolo

Petak:

Split – MZT Skoplje 74:77

/Šorter 22 - V. Stojanovski 16/

Subota:

Cibona - Zadar 63:89

/Kapusta 17 - Božić 22p, 15sk 9as/

Mega - Budućnost 76:85

/Branković 23p, 8sk - Grin 17/

Nedelja:

Borac Mozzart - Crvena zvezda 82:87

/Hejl 28 - Kampaco 22/

Ponedeljak:

Studentski Centar - FMP 84:74

/Džekson 19 - Izundu 13/

Partizan Mozzart Bet - Igokea 89:74

/Avramović 15 - Đorđević 18/

Utorak:

Mornar Bar – Cedevita Olimpija




tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara