Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Ne zanimaju me kritike, još manje hvalospevi! Nisam ovde da bih menjao mišljenje ljudima

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.12.22. | 23:47

„Molim navijače da nastave ovako da bodre tim. Kada se sezona završi, možemo da razgovaramo o tome da li neko ne radi u interesu Partizana“, kaže strateg crno-belih

Prekinuo je Partizan Mozzart Bet seriju poraza u Evroligi, vratio se na pobednički kolosek ni manje ni više nego pobedom protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrolige. Pao je Efes u Areni, dobili su crno-beli neizvesnu završnicu i popravili atmosferu u timu, ali i oko kluba.

Crno-beli su bili agresivni u odbrani, besrekorno su izvodili slobodna bacanja i pošlo im je za rukom da zatvore Vasilija Micića i Vila Klajburna. Ne i Rodriga Bobuu, ali bila je to kontrolisana šteta. Efes je u duplom kolu Evrolige zabeležio dva poraa, posle Baskonije mu je meru uzeo i Partizan Mozzart Bet i ponovo u klubu iz Humske tinja nada da može do plej-ofa.

Izabrane vesti

Željko Obradović bio je zadovoljan načinom na koji je njegov tim pristupio drugom poluvremenu posle obavljenog razgovora u svlačionici.

„Ekstremno teška utakmica, jer smo igrali pre dva dana. Dobili smo dvostrukog šampiona Evrope, veoma važna pobeda za nas. Verujemo u naše mogućnosti i to je nešto što sam pričao mojim igračima u svlačionici tokom poluvremena“, počeo je izlaganje Željko Obradović i dodao:

„Odigrali smo defanzivno, na način na koji smo trenirali. Imali smo uspone i padove, ali smo držali agresivnost i konačno uspeli jednu završnicu da privedemo na način na koji želimo i pobedimo. Nadam se da će nam ova utakmica pomoći da steknemo samopouzdanje. Detalje koji nisu bili dobri, a bilo ih je, ćemo analizirati. Verujem da imamo dovoljno kvaluiteta da igramo sa svima u ABA ligi i Evroligi“.

Video je strateg crno-belih veću dozu želje i motivacije nego u prethodnim utakmicama, i to je presudilo protiv Efesa.

„Pričali smo mnogo, analizirali.... Insistiram da je u našem poslu motivacija najvažnija. Prošle godine smo pričali kako je lepo igrati Evroligu, a toga kao da nismo svesni i da smo zaboravili. Drugi razlog je publika i želim da joj se zahvalim. Podrška navijača nosi tim i molim ih da i dalje podržavaju ekipu. Drago mi je da smo izašli sa tom energijom, a na poluvremnu sam im rekao da je Efes došao do vođstva zbog nas. Mi smo grešili, kada smo smanjili greške sve se promenilo. Bila je prisutna vera da možemo da se vratimo i uspeli smo“.

„PLEJMEJKERI POZOVU AKCIJU, A NEKI IGRAČI NE ZNAJU ŠTA SE IGRA“

(©Starsport)(©Starsport)

Odbrana je bila na višem nivou, a Obradović očekuje da će nivo agresivnosti biti dodatno podignut kada zaigra Aleksa Avramović.

„Autiomatizme u odbrani je teže pronaći, jer odbrana nije samo želja, iako ljudi tako pričaju. Efes je dao koševe kada je bio na granici izgubljene lopte, ali to je tako. Imali smo izvanredan odbrambeni trening. Aleksa Avramović će se uskoro vratiti u tim, on ima ogromnu energiju i pomoći će nam odbrambeno. Čekamo ga da uđe u pravi ritam. Nije bila fenomenalna odbrana, ali jeste dovoljno dobra da dobijemo utakmicu“, poručio je Željko Obradović i dodao:

„Bilo je dobrih stvari, ali i propusta u odbrani kod rotacije. Bilo je situacija kada igrači odreaguju obrnuto od onoga što je postavljeno. Pričao sam o Miciću, Klajburnu i Bobui, samo je Bobua odigrao odličnu utakmicu. Obavili smo opno što smo dogovorili. Bobua ima neverovatan kvalitet, a Efes tim koji rešava spolja. Spuštali su retko unutra. Generalno mogu da kažem da smo odigrali korektno, u kontinuitetu treba da igramo ovako“.

Nije zadovoljan trener Partizan Mozzart Beta zbog činjenice da svi igrači i dalje ne znaju akcije koje pozivaju plejmejkeri...

„Devet napada zaredom nismo iskoristili u drugoj četvrtini, plejmejkeri pozovu akciju, a neki igrači ne znaju šta se igra. Dobili smo utakmicu iako smo šutirali 4/18 za tri poena. Dobili smo utakmicu zbog šuta za dva i jer nismo imali promašaj sa penala“.

„NE ZANIMAJU ME KRITIKE I HVALOSPEVI“

(©Starsport)(©Starsport)

Osvrnuo se i na kritike...

„Nemam problem sa kritikama, specijalno onim koje su uperene ka meni. To je sastavni deo ovog posla, ali meni je samo važno mišljenje igrača i stručnog štaba, jer znam koliko dajem sebe. Ne zanimaju me kritike sa strane, a ni hvalospevi. Oni još manje. Živim za ovaj posao, mnogo ga volim i dajem sve od sebe. Nisam ovde da bih menjao mišljenje ljudima. Ne čitam novine i ne gledam televizuju. Portali za mene ne opostoje, ne znam ni šta je to. Na to ne ulazim. Ne znam šta je instagram, tiktok, tviter... Okrenut sam sebi i niko mene na svetu ne može da kritikuje koliko mogu ja. I u najboljoj utakmici mogu da nađem grešku“.

Juče su navršene 22 godine otkako je otišao Hari Brkić.

„Kada sam bio trener, doveden je Haris Brkić. Dete koje je volelo košarku, upoznao sam ga na kampu u Zlatiboru. Bio je veliki talenat, desila mu se tragedija... Mislim da je mogao da postane veliki, veliki igrač“.

„HVALA KLUBU I NAVIJAČIMA ZA GEST PREMA SINIŠI“

(©Starsport)(©Starsport)

Obeležena je godišnjica smrti Harisa Brkića, a pristalice crno-belih i klub nisu zaboravili ni Sinišu Mihajlovića. Ganut je Željko Obradović bio gestom kluba i navijača. Minut ćutanja pre početka utakmice i transparent za levonogog bombardera iz Borova.

„Moram da se zahvalim klubu za gest prema Siniši. Hvala i navijačima Partizana za parolu, to treba da bude primer kako se ponašaju navijači Partizana. Navijanje je bilo sjajno. Kada sam predstavljen, rekao sam da su navijači Partizana jedinstveni, da treba da nas bodre i da na tome sve treba da se završi. Molim ih da nastave da bodre tim i budu uz njega. Sezona je duga, biće uspona i padova, ali ako mi sebi ne pomažemo – to nikako ne valja. Kada se završi sezona, možemo da razgovaramo o tome da li neko ne radi u interesu Partizana. Ovakva podrška i ovakvo navijanje nigde ne postoje“, podvukao je Željko Obradović.

I za kraj je u šaljivom tonu odbacio mogućnost da će Partizan Mozzart Bet u narednom periodu angažovati pojačanje.

„Jedino ako poranimo sutra ujutru na Kelenić i proberemmo neko lepo voće i povrće. Naravno da nismo aktivni na tržištu i da ne tražimo pojačanja. Čekamo da nam se vrati Balša, doveli smo Brodzijanskog i idemo dalje sa ovim timom“.



tagovi

EvroligaKK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara