Saša Obradović sa igračima (©MN Press)
Saša Obradović sa igračima (©MN Press)

Obradović odahnuo: Najbolji lek posle svih poraza! Menjala nam se hemija zbog promena, ali bolje izgledamo

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 21:19

"Na papiru imamo Aleksu Uskokovića koji prvi put igra Evroligu i već daje svoj doprinos. Prinudni plejmejker je Kori Volden, koji jednostavno mora da igra sve. Daleko bi bio produktivniji da može da se fokusira na svoju poziciju", kaže trener Crvene zvezde

Crvena zvezda stigla je do petog trijumfa u Evroligi, drugog u poslednjih deset utakmica i prvog nakon pet uzastopnih poraza. Nije bilo lako, ali oseća se zadovoljstvo u redovima crveno-belih pošto je Valensija ostavljena na samo 73 poena.

Saša Obradović je konferenciju za novinare dočekao s osmehom na licu.

Izabrane vesti

"Ovo je najbolji lek posle nekih poraza i jako sam srećan zbog načina na koji smo dobili, na koji smo igrali, gurali loptu u napadu. Svi su doprineli pobedi, ovo je rezultat napornog rada", rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.

Zvezda je posle mnogo vremena dobila neizvesnu završnicu i konačno pokazala psihičku stabilnost kada se rezultat lomio...

"Treba da se zna da igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Bila nam je potrebna dobra odbrana protiv Valensije i imali smo je. Kao i kontrolu igre, mnogo bolji napad što se vidi kroz 20 asistencija. Potvrda da je iza nas dobar rad, skauting, fokus. Padovi su normalni, ali opet ponavljam - ne tražim nikakav alibi".

Malo o tome zašto je Crvena zvezda padala i izgubila neke utakmice prethodnih sedmica.

"Na papiru imamo Aleksu Uskokovića koji prvi put igra Evroligu i već daje svoj doprinos. Prinudni plejmejker je Kori Volden, koji jednostavno mora da igra sve. Daleko bi bio produktivniji da može da se fokusira na svoju poziciju. To su neki razlozi što se uvuče strah, kada povedemo i kada treba da budemo mirni jer se poremeti hemija kroz prethodni sedmice. Džoni O’Brajant igra sve bolje, rastemo svi zajedno".

A, šta je večeras presudilo?

"Imali smo više fokusa, energije, svi koji su ulazili u igru su dali svoj doprinos. Bila je lepa utakmica za gledanje. Imali smo i nekih dodavanja kojima težimo... Da smo dobili neke druge utakmice, sve bi izgledalo drugačije, pa da su neke sudijske odluke išle u našu korist, da smo imali navijače... Sve bi bilo drugačije. Razmišljam samo o danu kada ćemo svi zajedno da pobedimo".



tagovi

Saša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara