Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović pred Virtus: Veoma je važno sa kojom ćemo energijom izaći na parket

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 19:42

"Virtus je u toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, a čini se i nekoliko slabih, kao poslednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Skauting sa te utakmice ne treba da postoji jer to nije realna slika njihovog kvaliteta"

Gostovanjem Virtusu u Bolonji (utorak, 20.30) Partizan Mozzart Bet otvara novu seriju izuzetno teških utakmica. Samo dva dana posle Virtusa sledi i meč sa Olimpijom u Milanu, a onda u ponedeljak i četvrti ovosezonski večiti derbi u kojem je Parni valjak domaćin.

Crno-beli su posle ubedljivog trijumfa nad Albom uspeli da zadrže dobre šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige, a eventualni brejk u Bolonji dodatno bi uvećao šanse za plasman među osam najboljih u Evropi.

Izabrane vesti

"Virtus je u toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, a čini se i nekoliko slabih, kao poslednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Skauting sa te utakmice ne treba da postoji jer to nije realna slika njihovog kvaliteta. Spremaćemo se za ono najbolje, kako su igrali pre svega na domaćem terenu, ali i neke utakmice na strani. Sve znamo o njima, znamo kvalitet koji imaju, pokriveni su na svim pozicijama. Veoma je važno sa kojom ćemo energijom izaći na parket, s obzirom na ritam u kojem igramo i mi i oni. Da probamo da igramo kao poslednje utakmice u Evroligi, sa mnogo želje, energije i da im ne dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja, zagradimo koš i ne dopustimo im da dobiju bitku pod obručima", rekao je Željko Obradović novinarima.

Detaljnije je trofejni stručnjak govorio o protivniku i njegovim kvalitetima.

"Imaju mnogo igrača na poziciji jedan koji kreiraju igru. Mnogo toga za Belinelija što se tiče izlaska iz blokada i šutiranja, izolaciju za Šengeliju, visoke igrače, zavisi da li koriste Vimsa na tri ili četiri. Teodosić može da bude plejmejker, ali može da igra i dvojku... Dosta toga imaju. Vidi se potpis Serđa Skariola koji je izvanredan trener i u napadu uvek ima jasan cilj. Pokušavaju da menjaju načine igre u odbrani, od 'meč ap' zona, posle auta, sa strane i ispod koša. Na to smo dobro reagovali u prvoj utakmici, pa bi trebalo da probamo i tamo".

Obradović je još jednom naglasio da Virtusovo gostovanje u Istanbulu ne treba uzimati kao reper pravog kvaliteta ekipe...

"To je bilo dva dana posle utakmice koju su imali sa Žalgirisom u Kaunasu, pretpostavljam da je bila posledica umora i od puta. Očekujem neuporedivo težu utakmicu. To su trener i igrači koji imaju ponos, pogotovp posle partije koju su pružili protiv Fenerbahčea u Istanbulu".



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara