Ognjen Dobrić (ABA liga)
Ognjen Dobrić (ABA liga)

Ognjen Dobrić MVP

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 23:52

Bek novog-starog šampiona pridružio se nekadašnjim igračima crveno-belih Marjanoviću, Joviću, Dženkinsu, Beronu i Noku

Onjen Dobrić je uz šampionskim prsten ABA lige koji dobijaju svi košarkaši Crvene zvezde, bogatiji i za priznanje za najkorisnijeg igrača u finalu.

Izabrane vesti

"Jako naporno. Samo mi znamo kroz šta smo prošli u ovoj finalnoj seriji, znamo koliko je bilo iscrpljujuće. Ali, mislim da smo ovaj trofej zaslužili. Tim i strušni štab, svi smo žestoko radili za ovo. Svaki igrač, od prvog do poslednjeg. Čestirtam saigračina na tituli, a i igračima Partizana koji su dali sve od sebe, pokazali su se kao pravi protivnik, trudili su se, jer u ovoj utakmici nije bilo nazad, ulog je bila tirula, borili su se fer i pošteno. Možda je malo smo imali sreće. Ali, zaslužili smo trofej. Jedna od najdražih titula. Da se malo odmorimo, prolčsavimo, pa idemo dalje", rekao je Dobrić.

Prekidi nisu išli nikome na ruku...

"Sve to poremeti.... Ali, kako nama tako i njima, ni u čiju korist. Nikome ne odgovaraju prekidi. Izašli smo koncentrisaniji", dodao je Dobrić je u finalnoj seriji imao učinak od 14, 8, 20, 16 i 5 poena, 4, 1, 4, 2 i skoka, odnosno indeks uspešnosti 16, 10, 21, 14 i 5. Ali, daleko značajnije od tih suvih statističkih berojki je njegov uticaj na igru crveno-belih.

On je šesti igrač crveno-belih koji je podigao ovu nagradu. Pre njega je to pošlo za rukom Bobanu Marjanoviću (2015), Stefanu Joviću (2016), Čarls Dženkinsu (2017), Biliju Beronu (2019) i Lendriju Noku (2021).

Naravno u svim tim finalima ekipa sa Malog Kalemegdana je osvajala titulu prvaka regionalnog takmičenja.


tagovi

Ognjen DobrićKK Crvena zvezdaKK PartizanABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara