©Star Sport
©Star Sport

Orlovi odleteli u Kinu: Možda ne izgledamo jako na prvu loptu, ali verujte u nas!

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.08.23. | 19:28

Selektor Pešić odveo 13 igrača na poslednje provere pred Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Kinu, gde je očekuju poslednje dve pripremne utakmice uoči početka Svetskog prvenstva. Svetislav Pešić je u Aziju poveo 13 igrača, koji će se 20. avgusta suprotstaviti domaćinu Kini, dok će im dan kasnije rival biti Brazil.

Srpska ekspedicija krenula je iz hotela Crowne Plaza u 18.15, a na aerodromu Nikola Tesla sačekalo ih je nekoliko medijskih ekipa. Nije bilo prevelike gužve, ali su ljudi koji su bili u prolazu iskoristili priliku da se fotografišu za reprezentativcima. Srpska ekspedicija će u Hong Kong sleteti oko podneva po lokalnom vremenu, posle čega sledi vožnja do konačnog odredišta.

Izabrane vesti

Put u Manilu zakazan je 22. avgust, a prvi meč na turniru protiv Kine četiri dana kasnije. Pešić kao i svi selektori, ima mogućnost da konačni spisak od 12 igrača prijavi 48 sati pre prve utakmice.

"Ima još dosta vremena do turnira, pred nama su dve pripremne utakmice, još dosta treninga. Imamo vremena da popravimo neke stvari. Sve to izgleda dobro, ali mislim da možemo da budemo još bolji, da napredujemo i do prvenstva da budemo baš kako treba. Mislim da nismo daleko od prave forme, napravili smo dobru bazu na pripremana u Staroj Pazovi, potom u Beogradu. Ima vremena, ali baza je tu, noge još treba da se opuste od treninga, pa ćemo na prvenstvu izgledati najbolje", uverene je Ognjen Dobrić.

Orlovi su deklasirali Portoriko u Beogradu sa 110:75, ali veruju da imaju još dosta prostora za napredak kroz mečeve i treninge. Kinezi su nam prvi protivnik i na Mundobasketu, ali to ne znači da će stručni štabovi dva tima previše vremena iskoristiti za skautiranje rivala.

"To su pripremne utakmice, rezultat nije u prvom planu, već služe kao treninzi, da se napreduje. Mislim da ćemo i oni i mi tako pripremiti utakmice, da se dobro rastrčimo, da igramo što bolje, popravljamo neke stvari u igri", dodao je Dobrić.

©Star Sport©Star Sport
©Star Sport©Star Sport

Novi prvotimac Virtusa uveren je da će ekipa predstavljati pozitivno iznenađenje za mnoge.

"Sigurno ćemo se truditi, daćemo sve od sebe, možda ekipa na prvu loptu ne izgleda jako i zvučno, ali imamo dosta kvaliteta. Verujte u nas", poručio je pouzdani reprezentativac Srbije.

Pravo osveženje za ovaj tim predstavljale su partije Nikole Jovića, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca dosadašnjeg toka priprema za Svetsko prvenstvo.

"Osećaj je sjajan, fenomenalno je biti sa ovim momcima i ići sa njima na Svetsko prvenstvo - jedva čekam da sve počne. Imamo još dve pripremne utakmice, da nam pokažu gde smo i na čemu smo u ovom trenutku. Možete da očekujete da ćemo dati sve od sebe. Pokušaćemo da izborimo to mesto na Olimpijskim igrama. Ako da Bog i da donesemo neku medalju, naravno, mora mnogo toga da se poklopi, da bi se to desilo".

Igrač Majami Hita nezaustavljivo napreduje iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Za svoj uspon zahvaljuje svojim reprezentativnim saigračima.

"Mislim da sam dosta napredovao uz njih, sjajni su momci i igrači. Na svim pozicijama imamo sjane pojedince, koji igraju što u Evopi, što u NBA. Nadam se da ću nastaviti da se razvijam i da će mi momci pomoći u tome", poručio je Jović.



tagovi

Mundobasket 2023Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara