Detalj sa utakmice (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)
Detalj sa utakmice (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)

Ovo boli više od Berlina, Partizan Mozzart Bet u nestvarnom finišu pao u Vitoriji

Vreme čitanja: 4min | pet. 14.10.22. | 22:51

Neverovatan poraz crno-belih posle produžetka protiv Baskonije...

Nikome nije bilo svejedno na minus 26 u Berlinu, ali se čini da su dešavanja u Vitoriji biila barem dva puta bolnija. Pričaće se kako je Partizan Mozzart Bet uspeo da ispusti pobedu protiv Baskonije. Vrata trijumfa su bila širom otvorena, a onda ih je zalupio Markus Hauard trojkom sa zvukom sirene za produžetak u kojem je klub iz Humske ostao bez snage za još jedan preokret. Na kraju Baskonija - Partizan Mozzart Bet 103:96.

Nije crno-belima pomoglo ni 26 poena Kevina Pantera, ni dabl-dabl Matijasa Lesora (19 poena i 12 skokova), ali ni Zeka Ledeja (23 poena i 10 skokova). Večeras je šou ukrao jedan čovek. Bivši igrač Denvera Hauard je sa 33 poena predvodio domaći sastav do neverovatne pobede. Postigao je vrlo bitne poene i u produžetku, sa pet vezanih istopio prednost Partizana i trasirao domaćinu put ka pobedi.

Izabrane vesti

Pomalo je nezamislivo bilo navijačima crno-belih koji su bili u dvorani. Njih desetak je pomalo začuđeno gledalo oko sebe, nije bilo navijanja domaće publike koja je donekle popunila Fernando Buesa arenu 15 minuta pre početka meča. I dok grobari sa nestrpljenjem očekuju sledeću nedelju kada Olimpija Milano stigne da naprave atmosferu za pamćenje, u Vitoriji je situacija bila potpuno drugačija. Svega tridesetak navijača domaćih konstatno je bodrilo tim i reagovalo na dešavanja na terenu, dok orkestar je s vremena na vreme zasvirao, uglavnom pesmu iz legendarnog filma Roki.

U takvoj atmosferi, Partizan Mozzart Bet je zadao prvi udarac. Samo što taj jedan nije dovoljan da se reši meč. Matijas Lesor i Zek Ledej su zagospodarili reketom. Dva visoka igrača crno-belih radila su šta god su poželela čuvarima što je izgleda donekle iznenadilo trenera domaćih koji je verovatno očekivao da igra kluba iz Humske teče preko Egzuma ili Pantera.

Za tren oka na semaforu je stajalo 2:8. Morala je Baskonija da reaguje minutom odmora posle kojeg su pogodili trojku. Upravo je dalekometna paljba Španaca obeležila prvo poluvreme, ali i pad Partizan Mozzart Beta u odbrani. Ponovo se dogodilo nešto slično kao u Berlinu. Posle odlične prve deonice kada su crno-beli primili svega 14 poena i imali vrlo lepih devet poena prednosti koju su obezbeđeni sjajnom igrom u reketu.

Druga deonica donosi potpuno drugu piču, onu iz Nemačke. Loša komunikacija u odbrani, nekoliko kikseva u seriji, i meč je već preokrenut u korist Basknije koja je bez ikakvog ustezanja pucala sa distance. Kao kiša su krenule trojke, a već do kraja poluvremena domaćin je imao 10 pogođenih iz 19 pokušaja. Prednjačio je Hauard koji je i doneo preokret.

Klub iz Humske je primio čak 30 poena, a da nije bilo dve trojke Kevina Pantera mogli bismo da pišemo da je u ovom delu meč i rešen. Ipak, sve je bilo još uvek otvoreno pošto je na semaforu stajalo 44:42.

Ono što se desilo u drugom poluvremenu može da se prepričava danima. U revolveraškom obračunu Pantera, Ledeja i kompletne Baskonije činilo se da je Partizanov tandem uspešniji. Niko nije bio u stanju da zaustavi kapitena crno-belih koji je izrešetao koš, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf posle 40 minuta košarke.

Nestvarne greške, promašena slobodna bacanja su doprinela da Baskonija bude u prilici za trijumf. Naneli je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali je Partizan Mozzart Bet imao tri poena prednosti. Sekunde su bile do kraja. Dvorana je bila na nogama, navijači Baskonije spremni da krenu kućama spuštenih glava, ali .... košarka je lud sport. Nekada i surov. U ovom slučaju surov za goste iz Beograda.

Markus Hauard je uzeo loptu, napravio nekoliko driblinga i onda sa zvukom sirene pogodio još jednu trojku, najbitniju - za produžetak. A tamo... ponovo drama u kojoj crno-beli nisu imali snage da se pokažu u prvom svetlu. Vodili su, imali i pet poena viška, ali Hauard i drugovi su imali snage za još jedan nalet. Amerikanac je novom trojkom preokrenuo, crno-bele nije služio šut u završnici i morali su da pruže ruku rivalu...

I pored poraza, Partizan Mozzart Bet je pokazao da je u usponu forme, pa se nadamo da će do prvo pobede u Evroligi čekati samo do utorka, kada će pred krcatom Arenom sačekati Olimpiju Milano

- EVROLIGA - 2. KOLO -

BASKONIJA - PARTIZAN

Dvorana: Fernando Buesa Arena (Vitorija)

Sudije: Robert Lotermozer, Serhio Silva, Vasilis Picilkas

Baskonija: Hauard 33, Rajeste, Sedekerskis 11, Marinković 4, Dijez, Tompson 11, Kocar 4, Kostelo 19, Giedraitis 13, Homs 5, Kuruc 3

Partizan: Vukčević 3, Ledej 23 (10sk), Koprivica, Panter 26, Papapetru 5, Egzum 4, Naneli 13, Glas, Lesor 19 (12sk), Trifunović, Anđušić, Madar 3

EVROLIGA – 2. KOLO

Četvrtak:

Crvena zvezda - PAO 75:77

/Bentil 18 - Grigonis 17/

Monako - Efes 95:92

/Džejms 19 - Klajburn 27/

Barselona - Real Madrid 75:73

/Šanli 14 - Dek 21/

Virtus Bolonja - Bajern Minhen 66:63

/Lundberg 13 - Vajler Beb 16/

Petak:

Fenerbahče - Makabi 86:71

/Gudurić 23 - Boldvin 14/

Olimijakos - Žalgiris 90:80

/Vezenkov 23 - Brazdeikis 21/

Baskonija - Partizan Mozzart Bet 103:96

/Hauard 33 - Panter 26/

Olimpija Milano - Alba U TOKU

Valensija - Asvel U TOKU



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara