Kevin Panter (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)
Kevin Panter (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)

Panter je kralj Madrida! Moćni Partizan Mozzart Bet poveo u plej-ofu

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.04.23. | 23:02

Ponovo kapiten Partizana pokazuje klasu trojkom za pobedu i prednost crno-belih na startu plej-of serije

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Madrida/

Ne postoji dovoljno epiteta za igru Kevina Pantera. Hladnokrvni kapiten doneo je još jednu pobedu Partizanu. Ovoga puta najvredniju moguću. U srcu Madrida za prednost u plej-of seriji - 89:87. Prvi korak ka Fajnal-foru u Kaunasu je napravljen, sledeći već može da bude u četvrtak kada je zakazan drugi meč u Madridu.

Izabrane vesti

A kako su crno-beli došli do ove pobede u meču koji je bio prepun uspona i padova. Od prednosti koja je u nekoliko navrata iznosila sedam poena, do dolaska na ivicu ambisa zbog nemogućnosti da se zaustavi Gabrijel Dek i na kraju veliko slavlje zbog pobedničkog karaktera i šuta Kevina Pantera.

Pogađao je kapiten crno-belih i pre togta. Rešetao je iz svih pozicija i distanci, ubacivao je uz faul i ponovo sa 26 poena bio prvi među jednakima, ali ne smeju da se zaborave role Alena Smailagića, Zeka Ledeja i Alena Avramovića koji su uspevali da održe tim u igri u Viznik centru koji je više izgledao kao neko pozorište zbog publike i praznih mesta.

Očigledno je bilo da Špance "ne pali" previše košarka kao u Beogradu gde se atmosfere danima prepričavaju, ova je bila za zaborav, sa tek povremeni pojačavanjem buke koja se na kraju pretvorila u mrtvu tišinu zbog Pantera.

A krenulo je od prvog minuta žestoko na parketu.

Kako je Željko Obradović pripremio uvodne minute moglo bi da se piše danima, ali jedno je postavka, a drugo je egzekucija. Zato su šest minuta Alena Smailagića bila za čistu desetku. Video se jasan cilj da eksplozivni Smailagić može da napadne Real sa distance, a on je isporučio tri trojke iz isto toliko pokušaja, a uz pomoć Alekse Avramovića je doneo crno-belima solidnih sedam poena prednosti – 17:10. Međutim onog momenta kada je popularni Smajli tražio izmenu zbog umora počeli su veliki problemi. Sve više je dominaciju uspostavljao 221 visoki Edi Tavares, a pomenuta prednost od sedam poena se vrlo brzo istopila pa je posle prve deonice na semaforu stajalo 22:22.

Bio je to samo početak naleta Reala koji je otišao i na osam poena prednosti pre nego što je Obradović bio primoran da zatraži tajm-aut koji je očigledno bio delotvoran. Zek Ledej prekida seriju Madriđana i ponovo pali crno-belu mašinu posle čega za volan seda Panter. Kapiten crno-belih je izrešetao koš Reala za čak osam crno-belih trojki u prvom poluvremenu. Ponovo je viđen preokret, ali i veliki protesti košarkaša Reala koji su uvek bili na ivici tehničke greške zbog prigovora, ali dok su oni pričali sa sudijama crno-beli su ponovo došli do prednosti koja je iznosila 48:44 na poluvremenu.

Nastavilo se u serijama. Partizan je sjajno otvorio, baš kao i na početku utakmica, ali je ponovo sve vrlo brzo prosuo kao u prvoj deonici. Sa plus sedam su bili na minus jedan u 25. minutu jer Real nije praštao greške i prazne minute. Bio je to period kada je stao i šut jer nisu bili precizni Avramović, Ledej i Trifunović pa se atmoska košarka za tren oka pretvorila u rovovski rat gde se za svaku loptu ginulo na parketu, a koš se slavio kao gol. Bio je to Lesorov period kada je održavao blagu prednost za klub iz Humske svojom snagom u reketu zato ostaje žal zbog nekoliko nesmotrenih faulova u poslednjem minutu treće deonice u kojoj je domaćin pogodio dovoljan broj slobodnih bacanja da u poslednjih 10 minuta uđe sa minimalnih 64:63.

Na kraju kad ase bude podvlačila crta i analizirala ova utakmica, sve će se svesti na uvodnih nekoliko minuta poslednje četvrtine. Real je tada iskoristio očiglednu nervozu crno-belih koji su se držali, ali pamtiće se promašena otvorena trojka Trifunovića iz ugla koja bi donela izjednačenje, umesto toga Real je pobegao na pet poena prednosti preko Muse, a onda Dek donosi 77:70. U ovim momentima su pokazali kakav karakter imaju izabranici Željka Obradovića, trojkom Avramovića i bombom Pantera uvode sve u neizvestan finiš pošto se nerešenim rezultatom ušlo u poslednji minut 84:84. U novoj razmeni Panter donosi na kratko prednost, ali čudesni Dek na 21 sekundu pre kraja pogađa uz faul za plus jedan Reala.

Na semaforu je tada stajalo 21,1 sekund do kraja. Željko Obradović je pozvao minut odmora.

Lopta u rukama Pantera i ponovo čas košarke. Trojka za pobedu.


 REAL MADRID – PARTIZAN 87:89

/22:22, 22:26, 20:15, 23:26/

Dvorana: Vizing centar

Sudije: Lotermozer, Vilijus, Mogulkoč

REAL MADRID: Vilijams-Gos 6, Kozer 3, Rendolf 3, Fernandez 2, Hanga 5, Hezonja 8, Rodrigez, Dek 24, Tavares 12, Ljulj, Jabusele 12, Musa 10.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 13, Avramović 8, Panter 26, Smajlagić 11, Papapetru, Egzum 11, Naneli 2, Lesor 11, Trifunović 1, Anđušić, Madar 6.



tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara